Restaurant/chefs van de toekomst
Restaurant/chefs van de toekomst
Ik ben toch wel benieuwd wat meest besproken restaurant word in de wereld.
De tijd van El Bulli en andere spaanse top restaurants is waarschijnlijk ook wel eens voorbij.
Ik werk zelf hier in Keulen, Duitsland en hier ziet Horeca Duitsland Sergio Herman en René Redzepi als de toekomst.
Hoe word daar momenteel in Nederland zo over gesproken?
Ben erg benieuwd.
De tijd van El Bulli en andere spaanse top restaurants is waarschijnlijk ook wel eens voorbij.
Ik werk zelf hier in Keulen, Duitsland en hier ziet Horeca Duitsland Sergio Herman en René Redzepi als de toekomst.
Hoe word daar momenteel in Nederland zo over gesproken?
Ben erg benieuwd.
Re: Restaurant/chefs van de toekomst
Denk..Fat Duck misschien?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Restaurant/chefs van de toekomst
Grant Achatz van Alinea en Rene Redzepi van Noma
Re: Restaurant/chefs van de toekomst
Ben het met Cees eens.Cees Timmerman schreef:Grant Achatz van Alinea en Rene Redzepi van Noma
Noma is ook echt top namelijk! Althans, die indruk kreeg ik wel.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
-
Jean Van der Stuyft
- Berichten: 65
- Lid geworden op: 20 okt 2006, 20:13
- Locatie: Oostende België
Re: Restaurant/chefs van de toekomst
Ik heb de indruk dat er in België en Nederland een jonge generatie klaarstaat om van zich te doen spreken in de toekomst. Laat ons even chauvinistisch zijn
Re: Restaurant/chefs van de toekomst
Fat Duck en alinea verdienen wat mij betreft alle lof en zijn denk ik zo'n beetje de top van het moment.
Maar ik zou graag nog net iets meer innovatie en vernieuwing zien, zij drijven denk ik nog een beetje op de onwikkelingen die in Spanje ooit zijn ingezet.
Als ik het verslag van Cees lees over de vlaamse primitieven dan denk ik dat dáár de toekomst ligt: alle zintuigen mee laten doen, eten wordt een totaalbeleving, een soort theaterstuk waarin je zelf de hoofdrol speelt
Maarja; je hele restaurant omgooien naar zo'n concept is nogal ingrijpend dus misschien duurt het nog even voordat zoiets echt van de grond komt.
Maar ik zou graag nog net iets meer innovatie en vernieuwing zien, zij drijven denk ik nog een beetje op de onwikkelingen die in Spanje ooit zijn ingezet.
Als ik het verslag van Cees lees over de vlaamse primitieven dan denk ik dat dáár de toekomst ligt: alle zintuigen mee laten doen, eten wordt een totaalbeleving, een soort theaterstuk waarin je zelf de hoofdrol speelt
Maarja; je hele restaurant omgooien naar zo'n concept is nogal ingrijpend dus misschien duurt het nog even voordat zoiets echt van de grond komt.
Re: Restaurant/chefs van de toekomst
Heb helaas nooit bij de Fat Duck gegeten, maar als ik afga op het grote dikke boek en afleveringen van "in search of perfection" etc.., dan lijkt het erop alsof dhr. Blumenthal deze lijn al een aantal jaar geleden heeft ingezet... Dat geldt trouwens ook voor het zgn "foodpairing" verhaal. De man is dus overduidelijk "on top of the game" en ik ben benieuwd wat ie in de toekomst (letterlijk) tevoorschijn tovert.Pinxo schreef:alle zintuigen mee laten doen, eten wordt een totaalbeleving, een soort theaterstuk waarin je zelf de hoofdrol speelt
Ik denk dat de restaurants/chefs die deze concepten volgen en goed uitwerken, de komende 1 a 2 jaar prima trendy/vooruitstrevend zullen zijn.
Ben benieuwd!
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=Sta ... eken&meta=
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Restaurant/chefs van de toekomst
Ik ga volgende maand naar london bij de fat duck eten met mijn sous 
Re: Restaurant/chefs van de toekomst
foto's maken en menu meenemen he!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
