Wij hebben sinds 2005 een olijfbomenplantage van 6,5 ha in Tortosa (regio Baix-ebre-Montsià) in Spanje overgenomen en hebben door de jaren heen op traditionele wijze geleerd om deze bomen in goede conditie te houden en te oogsten. Deze maanden zijn we weer volop bezig met de oogst.
Omdat de olijfolie uit dit gebied niet/nauwelijks bekend is in Nederland, proberen wij onze olijfolie via koksforum, restaurants en andere verbruikers op de markt te brengen. De olijfolie komt van de inheemse rassen Morruda of Morrut, Sevillenca en Farga. Deze 3 typen olijfbomen komen alléén in dit gebied voor.
Beschri jving: Extra olijfolie van de eerste persing, waarbij wordt uitgegaan van de vrucht van de Morruda, Sevillenca en Farga.
Kleur: van groengeel tot goudgeel.
Smaak: zeer smakelijke olie, enigszins bitter, pikant en scherp (en zeer aromatisch, rijk aan bijsmaken), fruitachtige smaak bij het begin van het seizoen en enigszins zacht naarmate het seizoen vordert.
Voor meer opmerkingen, informatie en/of bestellingen mail contact@valldenrubi.com
Trees en Annet
http://www.valldenrubi.com
