welke koekjes gebruiken ??

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
stefanneman
Berichten: 21
Lid geworden op: 08 nov 2008, 17:40
Locatie: Tessenderlo - B

welke koekjes gebruiken ??

Bericht door stefanneman »

Ik had graag een dessert gemaakt, nl een chocolade bavarois en nu had ik hier graag onderin een laagje koekjes gelegd (of iets dergelijks). Maar welk koekje of welke soort kan ik hier het best voor gebruiken of raden jullie dit af ? Aangezien ik nog heeel erg veel wil leren hoop ik op jullie bereidwilligheid :? was al gaan kijken bij recepten maar aangezien ik nog niet genoeg posts heb zal ik hier nog wel verschillende malen een vraagje hebben voor jullie denk ik. :D

Vriendelijke groeten
Stefan.
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: welke koekjes gebruiken ??

Bericht door sjaak »

je kan chocolade of vanille cake / kapsel gebruiken
als je een krokant bodem wil wat dacht je van een stroopwafel of sprits ?
Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

Re: welke koekjes gebruiken ??

Bericht door joost »

Als je gewoon een kruimelbodem wilt hebben, kun je je koekjes tot poeder malen en met wat gesmolten ongezouten boter mengen.
Dit stijft op in de koelkast.
Hiervoor kun je (naar eigen smaak en inzicht) ieder droog koekje voor gebruiken, zoals maria biscuits, kaakjes, kokos biscuits, speculaas etc etc.
Als je echt gewoon koekjes onder je bavarois wilt hebben kun je het beste zanddeeg koekjes of brownies nemen.
Stroopwafels lijken me lastig te snijden of lepelen.
Succes
Thagiz
Berichten: 45
Lid geworden op: 09 feb 2007, 09:16
Locatie: Jubbega

Re: welke koekjes gebruiken ??

Bericht door Thagiz »

Wat ook mooi kan zijn: gepofte rijst carameliseren, af laten koelen en die als bodem gebruiken.
Plaats reactie