vanilleijs en passiefruit sorbet

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
weesenbeek
Berichten: 13
Lid geworden op: 29 jul 2007, 21:50
Locatie: dongen
Contacteer:

vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door weesenbeek »

ik ben van plan om mijn ijs zelf te maken maar ik heb geen goed recept voor vanilleijs,citroen en passiefruit sorbet.
nu ben ik op internet aan het zoeken geweest en talloze recepten tegen gekomen. maar omdat hier toch de ervaring zit plaats ik dit berich hier.

ik heb deze 3 recepten nodig. beide recepten moeten voldoende zijn voor 1 liter.

wij gebruiken nu de couillis van boiron of zo die staven uit de vriezer. de kwaliteit is goed daarvan. dus we hebben deze ook standaart liggen.
maar kan iemand mij hieraan helpen

ik ben eventueel te bereiken via msn op ww631@hotmail.com

alvast bedankt.
Goed koken kun je zien als een hardnekkig virus in je bloed. dus heb het of je hebt het totaal niet.
Gebruikersavatar
Leonard Elenbaas kookjunk
Berichten: 69
Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Leonard Elenbaas kookjunk »

vanille roomijs.
600gr melk
900gr room
2 vanille stokjes
450gr suiker
375gr gepast eigeel
evt wat cortina


passievrucht sorbet
900gr water
700gr suiker
200gr glucose
1000gr passievrucht
50gr citroensap

citroensorbet
950gr water
550gr suiker
200gr glucose
1200gr citroensap

ik hoop dat je hier wat mee kan....succes ermee
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.

http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Leo »

ik gebruik tegenwoordig Prosorber & Procrema van Sossa.
Werkt perfect, zeker met de pcaojet.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
weesenbeek
Berichten: 13
Lid geworden op: 29 jul 2007, 21:50
Locatie: dongen
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door weesenbeek »

bedankt hier kan ik wel wat mee. ik ga eens lekker proberen wat voor variaties ik kan maken met deze recepten.

ik vond het alleen moeilijk om een goed recept te vinden en hier zit toch zeker wel de kennis.
Goed koken kun je zien als een hardnekkig virus in je bloed. dus heb het of je hebt het totaal niet.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Leo »

Als het lukt is het voor sobets wel handig om een brix meter te kopen.

Als je het suikerpercentage rond de 25% t/m 28% houdt, heb je een perfecte sorbet
Evt een blaadje gelatine er bij doen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door JeroenTrimbos »

Voor de pacojet vind ik dit een heel mooi recept:

1 liter melk
0,5 liter room
300 gr suiker
200 gr eidooier
2 vanillestokjes

In de thermomix tot het 70 graden is, in de bekers en dan invriezen.
(ik doe er nu zelfgemaakte pindakaas en zout bij, ook lekker)
Practice what you preach
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Jom »

iemand adres / telnummer bij de hand voor een fatsoenlijke brix meter voor een fatsoenlijke prijs? op internet vind ik voornamelijk profi dingen van rond de 1000 euro.....
De aanhouder wint
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Leo »

eh.. zal kijken of ik het morgen op het werk kan vinden..

dacht rond de 100 euro voor de complete schaal..een top ding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Jom »

leo, nog wat kunnen vinden?
De aanhouder wint
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Emiel »

Ik zal dan ook maar is bij mn baas gaan schooien, vindt een beaumemeter maar niks.
Dii-Jee
Berichten: 29
Lid geworden op: 28 jan 2008, 22:20
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Dii-Jee »

Ik maak mijn vanille-ijs hiervan en tot nu toe is iedereen waaronder ikzelf heel positief

voor ca. 1liter ijs:

450ml koffieroom
150ml slagroom
150ml melk
1 vanillestokje
1/5 zakje vanillesuiker
6 eidooiers
100 gr kristalsuiker

Melk en vanillestokje(opengesneden) tegen kook aanbrengen, laten afkoelen, stokje eruit halen leegschrapen en vanillezaad terug in melk doen.
Suikers met eidooiers luchtig kloppen. Slagroom en koffieroom toevoegen aan melk en tegen kook aanbrengen. Dit al kloppend bij de eidooiers toevoegen en alles verwarmen tot vladikte. (niet laten koken ivm stollen). Laten afkoelen en in ijsmachine draaien
Corjen
Berichten: 32
Lid geworden op: 09 feb 2007, 20:23
Locatie: Nijverdal

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Corjen »

Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: vanilleijs en passiefruit sorbet

Bericht door Leo »

deze gaat tot 32% brix. Er zijn geloof ik 3 schalen in.
0 tot 32
32 t/m 60
60 t/m 90

Ongeveer. Er bestaat er ook 1 die ze allemaal in 1 heeft. Voor 100 euro.
Als je googled naar Hans Kennis, vind je een telefoonnummer die je kan bellen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie