vanilleijs en passiefruit sorbet
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 29 jul 2007, 21:50
- Locatie: dongen
- Contacteer:
vanilleijs en passiefruit sorbet
ik ben van plan om mijn ijs zelf te maken maar ik heb geen goed recept voor vanilleijs,citroen en passiefruit sorbet.
nu ben ik op internet aan het zoeken geweest en talloze recepten tegen gekomen. maar omdat hier toch de ervaring zit plaats ik dit berich hier.
ik heb deze 3 recepten nodig. beide recepten moeten voldoende zijn voor 1 liter.
wij gebruiken nu de couillis van boiron of zo die staven uit de vriezer. de kwaliteit is goed daarvan. dus we hebben deze ook standaart liggen.
maar kan iemand mij hieraan helpen
ik ben eventueel te bereiken via msn op ww631@hotmail.com
alvast bedankt.
nu ben ik op internet aan het zoeken geweest en talloze recepten tegen gekomen. maar omdat hier toch de ervaring zit plaats ik dit berich hier.
ik heb deze 3 recepten nodig. beide recepten moeten voldoende zijn voor 1 liter.
wij gebruiken nu de couillis van boiron of zo die staven uit de vriezer. de kwaliteit is goed daarvan. dus we hebben deze ook standaart liggen.
maar kan iemand mij hieraan helpen
ik ben eventueel te bereiken via msn op ww631@hotmail.com
alvast bedankt.
Goed koken kun je zien als een hardnekkig virus in je bloed. dus heb het of je hebt het totaal niet.
- Leonard Elenbaas kookjunk
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
- Locatie: 's-Gravenzande
- Contacteer:
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
vanille roomijs.
600gr melk
900gr room
2 vanille stokjes
450gr suiker
375gr gepast eigeel
evt wat cortina
passievrucht sorbet
900gr water
700gr suiker
200gr glucose
1000gr passievrucht
50gr citroensap
citroensorbet
950gr water
550gr suiker
200gr glucose
1200gr citroensap
ik hoop dat je hier wat mee kan....succes ermee
600gr melk
900gr room
2 vanille stokjes
450gr suiker
375gr gepast eigeel
evt wat cortina
passievrucht sorbet
900gr water
700gr suiker
200gr glucose
1000gr passievrucht
50gr citroensap
citroensorbet
950gr water
550gr suiker
200gr glucose
1200gr citroensap
ik hoop dat je hier wat mee kan....succes ermee
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
ik gebruik tegenwoordig Prosorber & Procrema van Sossa.
Werkt perfect, zeker met de pcaojet.
Werkt perfect, zeker met de pcaojet.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 29 jul 2007, 21:50
- Locatie: dongen
- Contacteer:
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
bedankt hier kan ik wel wat mee. ik ga eens lekker proberen wat voor variaties ik kan maken met deze recepten.
ik vond het alleen moeilijk om een goed recept te vinden en hier zit toch zeker wel de kennis.
ik vond het alleen moeilijk om een goed recept te vinden en hier zit toch zeker wel de kennis.
Goed koken kun je zien als een hardnekkig virus in je bloed. dus heb het of je hebt het totaal niet.
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
Als het lukt is het voor sobets wel handig om een brix meter te kopen.
Als je het suikerpercentage rond de 25% t/m 28% houdt, heb je een perfecte sorbet
Evt een blaadje gelatine er bij doen.
Als je het suikerpercentage rond de 25% t/m 28% houdt, heb je een perfecte sorbet
Evt een blaadje gelatine er bij doen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
Voor de pacojet vind ik dit een heel mooi recept:
1 liter melk
0,5 liter room
300 gr suiker
200 gr eidooier
2 vanillestokjes
In de thermomix tot het 70 graden is, in de bekers en dan invriezen.
(ik doe er nu zelfgemaakte pindakaas en zout bij, ook lekker)
1 liter melk
0,5 liter room
300 gr suiker
200 gr eidooier
2 vanillestokjes
In de thermomix tot het 70 graden is, in de bekers en dan invriezen.
(ik doe er nu zelfgemaakte pindakaas en zout bij, ook lekker)
Practice what you preach
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
iemand adres / telnummer bij de hand voor een fatsoenlijke brix meter voor een fatsoenlijke prijs? op internet vind ik voornamelijk profi dingen van rond de 1000 euro.....
De aanhouder wint
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
eh.. zal kijken of ik het morgen op het werk kan vinden..
dacht rond de 100 euro voor de complete schaal..een top ding
dacht rond de 100 euro voor de complete schaal..een top ding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
Ik zal dan ook maar is bij mn baas gaan schooien, vindt een beaumemeter maar niks.
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
Ik maak mijn vanille-ijs hiervan en tot nu toe is iedereen waaronder ikzelf heel positief
voor ca. 1liter ijs:
450ml koffieroom
150ml slagroom
150ml melk
1 vanillestokje
1/5 zakje vanillesuiker
6 eidooiers
100 gr kristalsuiker
Melk en vanillestokje(opengesneden) tegen kook aanbrengen, laten afkoelen, stokje eruit halen leegschrapen en vanillezaad terug in melk doen.
Suikers met eidooiers luchtig kloppen. Slagroom en koffieroom toevoegen aan melk en tegen kook aanbrengen. Dit al kloppend bij de eidooiers toevoegen en alles verwarmen tot vladikte. (niet laten koken ivm stollen). Laten afkoelen en in ijsmachine draaien
voor ca. 1liter ijs:
450ml koffieroom
150ml slagroom
150ml melk
1 vanillestokje
1/5 zakje vanillesuiker
6 eidooiers
100 gr kristalsuiker
Melk en vanillestokje(opengesneden) tegen kook aanbrengen, laten afkoelen, stokje eruit halen leegschrapen en vanillezaad terug in melk doen.
Suikers met eidooiers luchtig kloppen. Slagroom en koffieroom toevoegen aan melk en tegen kook aanbrengen. Dit al kloppend bij de eidooiers toevoegen en alles verwarmen tot vladikte. (niet laten koken ivm stollen). Laten afkoelen en in ijsmachine draaien
Re: vanilleijs en passiefruit sorbet
deze gaat tot 32% brix. Er zijn geloof ik 3 schalen in.
0 tot 32
32 t/m 60
60 t/m 90
Ongeveer. Er bestaat er ook 1 die ze allemaal in 1 heeft. Voor 100 euro.
Als je googled naar Hans Kennis, vind je een telefoonnummer die je kan bellen.
0 tot 32
32 t/m 60
60 t/m 90
Ongeveer. Er bestaat er ook 1 die ze allemaal in 1 heeft. Voor 100 euro.
Als je googled naar Hans Kennis, vind je een telefoonnummer die je kan bellen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl