Bubbels in je glas (met Icebitzzz)
Bubbels in je glas (met Icebitzzz)
Op youtube weer wat leuks gevonden.
http://nl.youtube.com/watch?v=9xp2l9mRq ... re=related
weet iemand hoe dit werkt?
http://nl.youtube.com/watch?v=9xp2l9mRq ... re=related
weet iemand hoe dit werkt?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Bubbels in je glas
Getver, dat ziet er toch niet lekker uit. Misschien met baking soda?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Bubbels in je glas
ik vind het er ook niet echt aantrekkelijk uitzien..misschien in een andere kleur dan groen.. 

Re: Bubbels in je glas
Tja , ik vind het wel grappig eigenlijk! Ik denk dat ze er een bruistablet ingooien.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Bubbels in je glas
onlangs heb ik hetzelfde gezien bij de kook demonstraties van jeroen van Ooien van hollandia,
het is vaste stiksof (droogijs) die je heel erg fijn cuttert en daarvan doe je een theelepel in het glas als je er dan vloeistof opdoet krijg je een kokend effect en onstaan deze bubbels.
afhankelijk van de verhouding droogijs vloeistof het effect.
opzich een leuke gadget maar dan zou ik nooit voor het groene kiezen zoals int filmpje.
het is vaste stiksof (droogijs) die je heel erg fijn cuttert en daarvan doe je een theelepel in het glas als je er dan vloeistof opdoet krijg je een kokend effect en onstaan deze bubbels.
afhankelijk van de verhouding droogijs vloeistof het effect.
opzich een leuke gadget maar dan zou ik nooit voor het groene kiezen zoals int filmpje.
Re: Bubbels in je glas
zou idd goed kunnen.
Meestal krijg je dat in brokken. Moet er niet aan denken dat in te slikken.
Meestal krijg je dat in brokken. Moet er niet aan denken dat in te slikken.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Bubbels in je glas
^
is het dan niet eetbaar of slecht voor je? Of is het meer het idee (het eten van stikstof) iets wat je niet zo aantrekt?
Misschien blauw? => doet denken aan een mini zeekolk in een glas:P
Ik heb ooit ergens gelezen dat als iets niet 'de juiste' kleur heeft of is zoals je het verwacht, dat je hersenen er dan soms vreemd op reageren en het 'afkeuren'...
(bv. als je patat onder een blauw licht zou eten, dan zouden je hersenen het oppikken als onsmakelijk omdat je gewend bent dat patat geel is en niet blauw groenig)
is het dan niet eetbaar of slecht voor je? Of is het meer het idee (het eten van stikstof) iets wat je niet zo aantrekt?
Die groene prut ziet er inderdaad niet zo smakkelijk uit.Marielle schreef:ik vind het er ook niet echt aantrekkelijk uitzien..misschien in een andere kleur dan groen..
Misschien blauw? => doet denken aan een mini zeekolk in een glas:P
Ik heb ooit ergens gelezen dat als iets niet 'de juiste' kleur heeft of is zoals je het verwacht, dat je hersenen er dan soms vreemd op reageren en het 'afkeuren'...
(bv. als je patat onder een blauw licht zou eten, dan zouden je hersenen het oppikken als onsmakelijk omdat je gewend bent dat patat geel is en niet blauw groenig)
Re: Bubbels in je glas
als je 1 theelepel in het glaasje doet dan zal het stikstof zijn werk al gedaan hebben en grotendeels "gesmolten zijn" zolang als de stikstof nog koud is zal het de vloeistof eruit gooien en dus in beweging zijn, denk dat wanneer de bubbels ophouden of de vloeistof bevroren is (lijkt me sterk in deze kleine hoeveelheid ijs) of het droogijs is vergaan.ingenting schreef:^
is het dan niet eetbaar of slecht voor je? Of is het meer het idee (het eten van stikstof) iets wat je niet zo aantrekt?
laten we uitgaan van de laatste optie, dus kan het geen kwaad.
het is immers tot poeder vermalen geen brokken zoals ik ook las.
Re: Bubbels in je glas
Even voor de duidelijkheid, droogijs is GEEN vast stikstof. Droogijs is vaste C02 en stikstof is N2, andere stoffen dus. Verder is droogijs niet gevaarlijk, want het is chemisch hetzelfde als de prik in frisdrank.
En tenslotte, droogijs kan volgens mij niet smelten (vandaar droog...). Het gaat van vaste vorm meteen naar gas.
Zo ik kon de betweterigheid niet laten.....
En tenslotte, droogijs kan volgens mij niet smelten (vandaar droog...). Het gaat van vaste vorm meteen naar gas.
Zo ik kon de betweterigheid niet laten.....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Bubbels in je glas
Droogijs kan wel degelijk gevaarlijk zijn bij onjuist gebruik, zoals bewaren in een gesloten (geen lucht doorlatende ) verpakking zoals bijvoorbeeld in een koffiethermos kan ,hier heb je dan al een klein bommetje om maar 1 dingetje te noemen. Ook kan het brandwonden veroorzaken.Maurits schreef: Verder is droogijs niet gevaarlijk, .....
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Bubbels in je glas
Ik bedoelde: het is niet gevaarijk om te eten zoals in het bubbelsgerecht
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
-
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 30 mar 2007, 10:08
- Locatie: Breda
Re: Bubbels in je glas
Droogijs (stikstof in vaste vorm) is erg schadelijk bij iname, dus zomaar even wat in een glas gooien vraagt om moeilijkheden.
Er is wel een (nog plastic) glas in de handel met een bakje onderin waar gaatjes inzitten.
dit bakje vul je met droogijs, vervolgens met een speciale houder druk je hem "vast" in het glas, nu kun je er hete vloeistof ingieten zodat het bubbel / schuim effect ontstaat.
Volgens mij zijn deze glaasjes te verkrijgen bij Chocolat world, ik heb ooit een demo met Robert van beckhoven gegeven, hij gebruikte het ook...
Groetjes pascal
Er is wel een (nog plastic) glas in de handel met een bakje onderin waar gaatjes inzitten.
dit bakje vul je met droogijs, vervolgens met een speciale houder druk je hem "vast" in het glas, nu kun je er hete vloeistof ingieten zodat het bubbel / schuim effect ontstaat.
Volgens mij zijn deze glaasjes te verkrijgen bij Chocolat world, ik heb ooit een demo met Robert van beckhoven gegeven, hij gebruikte het ook...
Groetjes pascal
-
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 30 mar 2007, 10:08
- Locatie: Breda
Re: Bubbels in je glas
Nog even dit van de site van Linde gas:
Icebitzzz® - koolzuur in vaste vorm (droogijs)
Icebitzzz bestaat uit koolzuur (CO2) in vaste vorm. Bij de productie ervan wordt vloeibare CO2 geëxpandeerd. Hierbij wordt witte, zeer koude koolzuursneeuw gevormd, die onder druk tot pellets (korrels of kleine staafjes), nuggets, plakken of blokken wordt geperst.
Icebitzzz heeft een temperatuur van –78,5 °C; boven deze temperatuur sublimeert het in de lucht (direct van vast naar gas). Als Icebitzzz verdampt, ontstaat er een enorme koelcapaciteit: één kilo levert evenveel koude als maar liefst drie kilo waterijs; maar in tegenstelling tot waterijs laat droogijs na het verdampen geen spoor na!
Icebitzzz® - koolzuur in vaste vorm (droogijs)
Icebitzzz bestaat uit koolzuur (CO2) in vaste vorm. Bij de productie ervan wordt vloeibare CO2 geëxpandeerd. Hierbij wordt witte, zeer koude koolzuursneeuw gevormd, die onder druk tot pellets (korrels of kleine staafjes), nuggets, plakken of blokken wordt geperst.
Icebitzzz heeft een temperatuur van –78,5 °C; boven deze temperatuur sublimeert het in de lucht (direct van vast naar gas). Als Icebitzzz verdampt, ontstaat er een enorme koelcapaciteit: één kilo levert evenveel koude als maar liefst drie kilo waterijs; maar in tegenstelling tot waterijs laat droogijs na het verdampen geen spoor na!
Icebitzzz
leuk!
Lindegas is druk bezig met van alles dus?
Lindegas is druk bezig met van alles dus?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl