schuim van basilicum

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

schuim van basilicum

Bericht door TOM »

iemand een receptje van basilicumschuim ?
wil dit geven als dessert met gemarineerde meloen met gember
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: schuim van basilicum

Bericht door Emiel »

Suikersiroop 1/5 maken, afkoelen. citroensap toevoegen. Mixen in de blender met basilicum naar wens. Passeren, licitine toevoegen. Zo zou ik het doen.
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: schuim van basilicum

Bericht door Marielle »

wat voor een schuim bedoel je? uit een kidde of een schuim die je met de staafmixer opmonteert?
TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Re: schuim van basilicum

Bericht door TOM »

zou het met de staafmixer doen
Gebruikersavatar
Leonard Elenbaas kookjunk
Berichten: 69
Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

Re: schuim van basilicum

Bericht door Leonard Elenbaas kookjunk »

waarom niet gewoon een lekkere sabayon van basilicum?
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.

http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Leonard Elenbaas kookjunk
Berichten: 69
Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

Re: schuim van basilicum

Bericht door Leonard Elenbaas kookjunk »

50gr basilicum
2dl witte wijn
1dl water
100gr suiker
100gr gepast eigeel
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.

http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Re: schuim van basilicum

Bericht door TOM »

Leonard Elenbaas kookjunk schreef:waarom niet gewoon een lekkere sabayon van basilicum?
zou het graag luchtig houden en niet te zwaar
sandernooij
Berichten: 21
Lid geworden op: 03 okt 2007, 17:05
Locatie: Praag, Tsjechie

Re: schuim van basilicum

Bericht door sandernooij »

volgens mij zijn er 2 manieren je kunt het zoals boven beschreven met lecitine maken voor heel luchtig schuim. Of je kan een concentraat of puree maken en het dan in de sifon stoppen.

Voor sifon zou ik een puree maken en dan een hoop blaadjes nemen en die even blancheren en dan pureren. Een beetje verstevigen met xantana of een blaadje gelatine en de sifon vullen. 3 patronen en waarschijnlijk heb je fantastisch schuim.
Gebruikersavatar
Leonard Elenbaas kookjunk
Berichten: 69
Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

Re: schuim van basilicum

Bericht door Leonard Elenbaas kookjunk »

ik heb ook wel eens schuim van peterselie gemaakt met gelatine.... de massa koud kloppen tot hij hangend is en dan uitstorten en dan sneden we er blokjes van
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.

http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Plaats reactie