schuim van basilicum
schuim van basilicum
iemand een receptje van basilicumschuim ?
wil dit geven als dessert met gemarineerde meloen met gember
wil dit geven als dessert met gemarineerde meloen met gember
Re: schuim van basilicum
Suikersiroop 1/5 maken, afkoelen. citroensap toevoegen. Mixen in de blender met basilicum naar wens. Passeren, licitine toevoegen. Zo zou ik het doen.
Re: schuim van basilicum
wat voor een schuim bedoel je? uit een kidde of een schuim die je met de staafmixer opmonteert?
Re: schuim van basilicum
zou het met de staafmixer doen
- Leonard Elenbaas kookjunk
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
- Locatie: 's-Gravenzande
- Contacteer:
Re: schuim van basilicum
waarom niet gewoon een lekkere sabayon van basilicum?
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Leonard Elenbaas kookjunk
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
- Locatie: 's-Gravenzande
- Contacteer:
Re: schuim van basilicum
50gr basilicum
2dl witte wijn
1dl water
100gr suiker
100gr gepast eigeel
2dl witte wijn
1dl water
100gr suiker
100gr gepast eigeel
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: schuim van basilicum
zou het graag luchtig houden en niet te zwaarLeonard Elenbaas kookjunk schreef:waarom niet gewoon een lekkere sabayon van basilicum?
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 17:05
- Locatie: Praag, Tsjechie
Re: schuim van basilicum
volgens mij zijn er 2 manieren je kunt het zoals boven beschreven met lecitine maken voor heel luchtig schuim. Of je kan een concentraat of puree maken en het dan in de sifon stoppen.
Voor sifon zou ik een puree maken en dan een hoop blaadjes nemen en die even blancheren en dan pureren. Een beetje verstevigen met xantana of een blaadje gelatine en de sifon vullen. 3 patronen en waarschijnlijk heb je fantastisch schuim.
Voor sifon zou ik een puree maken en dan een hoop blaadjes nemen en die even blancheren en dan pureren. Een beetje verstevigen met xantana of een blaadje gelatine en de sifon vullen. 3 patronen en waarschijnlijk heb je fantastisch schuim.
- Leonard Elenbaas kookjunk
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
- Locatie: 's-Gravenzande
- Contacteer:
Re: schuim van basilicum
ik heb ook wel eens schuim van peterselie gemaakt met gelatine.... de massa koud kloppen tot hij hangend is en dan uitstorten en dan sneden we er blokjes van
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;