olijfolie wordt bitter bij aioli

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door Pinxo »

Het gebeurt me regelmatig dat ik een vers bereide mayonaise of aioli weg kan mikken omdat deze gruwelijk bitter is geworden.

Het ligt dan aan de olijfolie maar wat gebeurt er dan? en vooral hoe dit te voorkomen?!
Let wel, voordat de boel gemixed wordt is de olijfolie dus niet bitter hé.
Het heeft iets te maken met het "slaan" (garde of staafmixer)

Weet iemand hier iets op?
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door Cees »

Wat voor olijf olie gebruik je? Mischien kun je beter een 2e pers olijfolie gebruiken hierbij!
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
hijenik
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 apr 2008, 13:55

Re: olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door hijenik »

dat is inderdaad een goed idee Di Sansa olie doet het ook goed bij mayonaise. Ik zelf gebruik het leifst archide olie.
TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Re: olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door TOM »

hijenik schreef:dat is inderdaad een goed idee Di Sansa olie doet het ook goed bij mayonaise. Ik zelf gebruik het leifst archide olie.
voor mayo kan je beter sojaolie gebruiken, shift niet in de frigo en is goedkoper
Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door Pinxo »

Ik ben er al uit.
Het is gewoon de kwaliteit van de olie en de gebruikte olijfrassen
Olie die niet binnen bepaalde tijd van boom naar pers gaat wordt snel bitter (ook bij maken van dressing o.i.d)

Sansa is inderdaad ideaal maar dat is geen olijfolie. het is de gefilterde droes na alle persingen. Het heeft niet de cholestorol verlagende eigenschappen van pure olie.
Ik gebruik sansa (of orujo) om in te frituren maar sinds ik er achter ben dat dit ook gaat in virgin olie van bepaalde olijfsoorten en via moderne oogsttechnieken verkregen gebruik ik de sansa niet vaak meer.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door Leo »

Valderama bedoel je?
binnen 45 min, van olijf tot olie?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door Pinxo »

Valderama is inderdaad dik in orde voor dit soort toepassingen! kun je ook nog kiezen uit verschillende olijfsoorten.
Ik ben er achter gekomen via een ander merk, een contact van de Alimentariabeurs. Toch handig als je die visitekaartjes bewaart :wink:
Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door Cees Timmerman »

Als je het op de alimentaria niet vindt, bestaat 't niet denk ik. Wat een verzameling olijfolie stond daar weer, waanzinnig, en vele waren nog lekker ook.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: olijfolie wordt bitter bij aioli

Bericht door Leo »

Kan je wat met ons delen?

Goeie tips etc.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie