olijfolie wordt bitter bij aioli
olijfolie wordt bitter bij aioli
Het gebeurt me regelmatig dat ik een vers bereide mayonaise of aioli weg kan mikken omdat deze gruwelijk bitter is geworden.
Het ligt dan aan de olijfolie maar wat gebeurt er dan? en vooral hoe dit te voorkomen?!
Let wel, voordat de boel gemixed wordt is de olijfolie dus niet bitter hé.
Het heeft iets te maken met het "slaan" (garde of staafmixer)
Weet iemand hier iets op?
Het ligt dan aan de olijfolie maar wat gebeurt er dan? en vooral hoe dit te voorkomen?!
Let wel, voordat de boel gemixed wordt is de olijfolie dus niet bitter hé.
Het heeft iets te maken met het "slaan" (garde of staafmixer)
Weet iemand hier iets op?
Re: olijfolie wordt bitter bij aioli
Wat voor olijf olie gebruik je? Mischien kun je beter een 2e pers olijfolie gebruiken hierbij!
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: olijfolie wordt bitter bij aioli
dat is inderdaad een goed idee Di Sansa olie doet het ook goed bij mayonaise. Ik zelf gebruik het leifst archide olie.
Re: olijfolie wordt bitter bij aioli
voor mayo kan je beter sojaolie gebruiken, shift niet in de frigo en is goedkoperhijenik schreef:dat is inderdaad een goed idee Di Sansa olie doet het ook goed bij mayonaise. Ik zelf gebruik het leifst archide olie.
Re: olijfolie wordt bitter bij aioli
Ik ben er al uit.
Het is gewoon de kwaliteit van de olie en de gebruikte olijfrassen
Olie die niet binnen bepaalde tijd van boom naar pers gaat wordt snel bitter (ook bij maken van dressing o.i.d)
Sansa is inderdaad ideaal maar dat is geen olijfolie. het is de gefilterde droes na alle persingen. Het heeft niet de cholestorol verlagende eigenschappen van pure olie.
Ik gebruik sansa (of orujo) om in te frituren maar sinds ik er achter ben dat dit ook gaat in virgin olie van bepaalde olijfsoorten en via moderne oogsttechnieken verkregen gebruik ik de sansa niet vaak meer.
Het is gewoon de kwaliteit van de olie en de gebruikte olijfrassen
Olie die niet binnen bepaalde tijd van boom naar pers gaat wordt snel bitter (ook bij maken van dressing o.i.d)
Sansa is inderdaad ideaal maar dat is geen olijfolie. het is de gefilterde droes na alle persingen. Het heeft niet de cholestorol verlagende eigenschappen van pure olie.
Ik gebruik sansa (of orujo) om in te frituren maar sinds ik er achter ben dat dit ook gaat in virgin olie van bepaalde olijfsoorten en via moderne oogsttechnieken verkregen gebruik ik de sansa niet vaak meer.
Re: olijfolie wordt bitter bij aioli
Valderama bedoel je?
binnen 45 min, van olijf tot olie?
binnen 45 min, van olijf tot olie?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: olijfolie wordt bitter bij aioli
Valderama is inderdaad dik in orde voor dit soort toepassingen! kun je ook nog kiezen uit verschillende olijfsoorten.
Ik ben er achter gekomen via een ander merk, een contact van de Alimentariabeurs. Toch handig als je die visitekaartjes bewaart
Ik ben er achter gekomen via een ander merk, een contact van de Alimentariabeurs. Toch handig als je die visitekaartjes bewaart

- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: olijfolie wordt bitter bij aioli
Als je het op de alimentaria niet vindt, bestaat 't niet denk ik. Wat een verzameling olijfolie stond daar weer, waanzinnig, en vele waren nog lekker ook.
Re: olijfolie wordt bitter bij aioli
Kan je wat met ons delen?
Goeie tips etc.
Goeie tips etc.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl