ravioli van langoustine

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

ravioli van langoustine

Bericht door TOM »

ik ben op zoek naar een goed recept voor een vulling van ravioli met langoustine.
iemand suggesties??
alvast bedankt
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Maurits »

Dat is een 'signature dish' van Ramsay, staat in z'n nieuwe boek. Het is ravioli met zalmfarce en kreeft/langoustine in blokjes erdoorheen, op smaak gemaakt met fijne tuinkruiden en citroensap.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Maurits »

When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Emiel »

Is het niet doodzonde om een mooi product als langoustines te verwerken in ravioli?
TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Re: ravioli van langoustine

Bericht door TOM »

hangt er vanaf wat je er mee doet en met welke produkten je het combineert
Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Re: ravioli van langoustine

Bericht door limo factory »

Emiel schreef:Is het niet doodzonde om een mooi product als langoustines te verwerken in ravioli?
1 punt voor Emiel......
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Leo »

misschien als een beetje afval is van de gene die niet makkelijk uit de schaal gaan...?

of de pootjes opengeknipt...

:mrgreen:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Maurits »

Dus, Emiel, jij stopt alleen slechte producten in ravioli? Wat een onzin, waarom zou langoustine niet in ravioli kunnen? En een tagliatelli met langoustine zou wel kunnen?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Gebruikersavatar
limo factory
Berichten: 195
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
Locatie: Streefkerk
Contacteer:

Re: ravioli van langoustine

Bericht door limo factory »

Over langoustines gesproken....... echt vet deze. Kost wat maar dan heb je ook wat!!!
vette langooooooo.jpg
Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Joline »

lekker.. doe maar een stel!
kookboeken en KOKSmessen zijn net schoenen.. je kan er niet genoeg van hebben.. :D
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Marielle »

heb van het vlees van de poten laatst langoustine roerei gegeten.. :D
bij leo hadden ze 70 kg van die grote binnengekregen!
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Emiel »

Maurits schreef:Dus, Emiel, jij stopt alleen slechte producten in ravioli? Wat een onzin, waarom zou langoustine niet in ravioli kunnen? En een tagliatelli met langoustine zou wel kunnen?
Nee, ik stop geen slechte producten in ravioli. Natuurlijk kunnen langoustines in ravioli, jij bent de kok jij doet zelf wat je wil. Wat ik duidelijk wil maken is dat wanneer je een duur product als langoustines als hoofdproduct gebruikt in een gerecht, je deze ook moet kunnen laten zien. Wil je ze verwerken in ravioli, dan moet je ze fijn maken en dat is gewoon zonde. Zoals Leo zegt met die restjes, spaar ze op in de vriezer en verwerk ze in een keer. Geef ze als extra bij een gerecht bij, niet als hoofdproduct. Ik denk als ik aan mn chef vraag om langoustines te bestellen om in ravioli te draaien dat ie me dood slaat. Het is gewoon te duur! Mocht je toch een ideetje willen hebben:

Langoustines, ricotta, limoen, olijfolie, pastadeeg, pezo, lavendel, dassenlook. Ricotta mixen met olijfolie van goede kwaliteit(fris/fruitig/licht), pezo en een kneepje limoensap. Langoustines fijnsnijden, mengen met de ricotta, fijngesneden dassenlook toevoegen(matig! bieslook kan ook). ravioli maken. Lavendelolie maken door olijfolie lauw te laten worden en hierinlavendel te laten infuseren, passeren. Ravioli afwerken met de olie, gebruik volgens sterkte.
Serveren bij een stukje gebakken vis? Zeebaars? of is het seizoen al voorbij? Salade erbij met walnotenolie? Lekkertje voor de zomer misschien.
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Maurits »

Ik snap het wel hoor....Mooi ideetje, maaruh wat is pezo?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Marielle »

ik ken pezo als PEper ZOut pezo

of bedoeldje je dat niet?
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Maurits »

val ik even door de mand..... :oops: Tja, dat onderscheidt de profs van de amateurs :), taalverloedering (grapje hoor, voordat iemand wellicht ontvlamt).
Laatst gewijzigd door Maurits op 07 mei 2008, 19:20, 1 keer totaal gewijzigd.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: ravioli van langoustine

Bericht door Emiel »

Inderdaad, peper en zout.
TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Re: ravioli van langoustine

Bericht door TOM »

Ik denk als ik aan mn chef vraag om langoustines te bestellen om in ravioli te draaien dat ie me dood slaat. Het is gewoon te duur!

je moet wel zien welke je besteld als je het met 16/20 doet valt het heus welmee, geef er 3 als voorgerecht
en foodcost per stuk is 0,66 euro
Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: ravioli van langoustine

Bericht door JeroenTrimbos »

Ik zou een ravioli ook niet met langoustine vullen. lauwwarme langoustine tartaar is naar mijn mening maar op 1 manier lekker, super snel en heet bakken en dan hakken (niet té fijn).

Je kunt beter je ravioli met iets anders vullen en een gebakken langoustine erop leggen en het lekkerste nooit vergeten, de braadjus :D
Practice what you preach
Plaats reactie