Welke vruchtenpuree voor sorbetijs

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Daan van Dijk
Berichten: 6
Lid geworden op: 29 okt 2007, 23:17
Locatie: Loenen aan de vecht
Contacteer:

Welke vruchtenpuree voor sorbetijs

Bericht door Daan van Dijk »

Ik heb sinds enkele weken een brixmeter in mijn bezit, maar de ijsbereiding met mijn oude baumemeter gingen beter :cry: . Ik heb begrepen dat je de massa naar 28 brix moet brengen. Dat gaat prima, ik gebruik daar voor een suikerwater van 50 brix. Als ik daarna er ijs van ga draaien is het resultaat een iets korrelig en te hard ijs. Momenteel gebruik ik vruchtencoulis van sicol..... IK heb geen idee wat er mis gaat...
ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

Bericht door ijsbeertje »

goedenmorgen,

als je ijs massa korrelig wordt is je verhouding coulis / suiker water niet correct. of je vries hem te lang aan.

groetjes
hans
Daan van Dijk
Berichten: 6
Lid geworden op: 29 okt 2007, 23:17
Locatie: Loenen aan de vecht
Contacteer:

Bericht door Daan van Dijk »

Dan zal ik de massa wel telang hebben gedraaid. De massa is toch echt 28 brix dus dat zou goed moeten zijn. Het maakt niet uit of je coulis met of zonder toegevoegde suikers koop? Lijk me niet maar toch...
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Bericht door Emiel »

Is het niet zo dat hoe langer en sneller je sorbet draait in de turbine, des te fijner de ijskristallen?
cookie
Berichten: 92
Lid geworden op: 10 jul 2007, 00:47
Locatie: Belgium
Contacteer:

Bericht door cookie »

vruchtenpuree kopen? :shock:

dat meen je nu toch niet?
Maak je toch in een handomdraai zelf he!
jerno
Berichten: 55
Lid geworden op: 21 mar 2007, 22:13
Locatie: Tienen

Bericht door jerno »

en wat doe je dan met Ph-waarden van je vruchtenpuree?

Boiron is ook heel goed .
cookie
Berichten: 92
Lid geworden op: 10 jul 2007, 00:47
Locatie: Belgium
Contacteer:

Bericht door cookie »

heb me eens laten verleiden tot zo een ding

zag idem boiron liggen=coco's

sta versteld :shock: ik geef het toe :lol:
Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Bericht door Emiel »

Boiron is zo slecht nog niet, niet dat we het gebruiken voor coulis en sorbet te maken. Maar voor snoepgoed te maken is het perfect.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

welke merken heb je dan allemaal..

boiron / Sicoly
wat nog meer?
en wat zijn de verschillen.
10% brix is standaard toch?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
eeuwejan
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 feb 2008, 11:52
Locatie: Friesland
Contacteer:

Bericht door eeuwejan »

ik heb een soortgelijk probleem ermee gehad ik ben gewoon naar de pati afdelinge gegaan van de hanos en gevraagd aan de chef pati, haha die wist me toch veel te vertellen....ook niet gek die werkt al 10 jaar in de pati !!! gewoon vragen aan de groothandel
Plaats reactie