is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Maurits
Berichten: 1376 Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk
Bericht
door Maurits » 19 jul 2007, 21:20
In veel patisserie-recepten wordt gevraagd om glucosestroop om cristallisatie te voorkomen van de suikers en om cakes e.d. vochtig te houden. Helaas is glucosestroop eigenlijk alleen in de groothandel te krijgen. Nu staat in McGee dat invertsuiker (zoals Lyle's Golden Syrup te koop bij AH) vergelijkbare resulaten geeft. Heeft iemand ervaringen met beide producten, of zijn er geen merkbare verschillen tussen invertsuiker en glucosestroop?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Webmaster
Berichten: 2664 Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:
Bericht
door Webmaster » 19 jul 2007, 22:00
Hi Maurtis, glucosestroop kan je ook bij een goede banketbakker krijgen als je het vriendelijk vraagt en verteld waarvoor je het nodig mocht hebben.
Kokforum.nl : de website voor koks
Marielle
Berichten: 437 Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:
Bericht
door Marielle » 19 jul 2007, 22:41
invertsuiker kan je gewoon kopen bij de ipcs.
werkt wel goed hoor..als je dingen minder zoet wilt laten smaken..
cookie
Berichten: 92 Lid geworden op: 10 jul 2007, 00:47
Locatie: Belgium
Contacteer:
Bericht
door cookie » 22 jul 2007, 01:51
ik haal men glucose bij beuk=bakkerswinkel,gebruik hem in m'n roomijs
jerno
Berichten: 55 Lid geworden op: 21 mar 2007, 22:13
Locatie: Tienen
Bericht
door jerno » 24 jul 2007, 15:12
ja glucose gebruik ik ook in ijs en nog andere dingen... .
Komt van cnudde geloof ik ?
cookie
Berichten: 92 Lid geworden op: 10 jul 2007, 00:47
Locatie: Belgium
Contacteer:
Bericht
door cookie » 29 jul 2007, 21:27
ja ergens op een industrieterrein liggen die ja,die leveren bij beuk eh,hey van tienen zie ik???
Ik ben van landen,waar werkt ge ergens?
johnd
Berichten: 2 Lid geworden op: 29 sep 2006, 15:58
Locatie: ZWEVEGEM
Bericht
door johnd » 30 jul 2007, 08:25
ja, glucose en invertsuiker vindt je bij Cnudde, alsook de produkten van Sosa,dit zijn nieuwe grondstoffen die zowel in ijs als patisserie verwerkt worden.
Maurits
Berichten: 1376 Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk
Bericht
door Maurits » 30 jul 2007, 10:54
Ik heb sinds kort een HANOS-pas via mijn kookclub gekregen, dus de glucose heb ik daar meteen gekocht. En nu experimenteren!
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
anne
Berichten: 5 Lid geworden op: 10 aug 2006, 14:54
Locatie: Drachten
Contacteer:
Bericht
door anne » 27 aug 2007, 16:29
marielle schreef: invertsuiker kan je gewoon kopen bij de ipcs.
werkt wel goed hoor..als je dingen minder zoet wilt laten smaken..
Invertsuiker is juist zoeter....