welke koks snijden nog zelf hun tournedos enz

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Wie snijden nog zelf hun tournedos enz?

Ja, wij snijden alles nog zelf
10
63%
Ja, het meeste snijden we nog zelf
5
31%
nee, wij krijgen alles gesneden aangeleverd
1
6%
 
Totaal aantal stemmen: 16

Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

welke koks snijden nog zelf hun tournedos enz

Bericht door Gert »

he,
ik ben benieuwd wie van de koks nog zelf hun tournedos snijden, hun varkensoesters, nog zelfs hun lamskoteletjes hakken enz.
Lijkt me namelijk leuk om dat later als kok ook nog zelf te doen.
Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert »

sorry,
bij de poll moet bij de keuzes ook nog staan:
nee, wij krijgen alles gesneden aangeleverd

alleen dat ik weggevallen op een of andere manier, ik had het wel getypt :(
kun jij dat er nog tussen plaatsen leo/terry?
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

Bij deze gedaan ;)
Kokforum.nl : de website voor koks
Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Bericht door Joline »

geloof dat wij alleen varkenshaas geportioneerd aangeleverd krijgen..
kookboeken en KOKSmessen zijn net schoenen.. je kan er niet genoeg van hebben.. :D
Joline
Berichten: 81
Lid geworden op: 22 mar 2007, 15:20
Locatie: den haag

Bericht door Joline »

geloof dat wij alleen varkenshaas geportioneerd aangeleverd krijgen..
maar ja, in een visrestaurant verkoop je ook niet zo heel gek veel vlees..
kookboeken en KOKSmessen zijn net schoenen.. je kan er niet genoeg van hebben.. :D
Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert »

dankje wel terry :D

leuk om te zien dat veel nog zelf word gesneden!
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

Ik kan zo een restaurant of 100 benoemen, welke hun runderhaas zelf portioneren, vers, diepgevroren of terug getempereerd naar 0 graden.
Het is ook een stuk voordeliger dan kant en klaar kopen momenteel.
We zijn wel bezig met een "BUDGET" tournedos, gesneden uit runderhaas van Belgie, Duitsland of Polen.
Deze worden dan 3% met een eiwit preparaat bewerkt(zo verliest het geen vocht tijdens bakken en terug tempereren) en in een deeptrack verpakking weg gevroren, echt iets voor catering en slimme kopers.
wij hebben ook als enige(momenteel) in Nederland orgineel ingevroren runderhaas kop uit Brazilie, zit je voor een 13,00 euro(19.07.2007 dagprijs) erg goed, kun je een grote tournedos uitsnijden, of 2 van 190 gram.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

budget tournedos??

nog nooit van gehoord..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gert
Berichten: 98
Lid geworden op: 12 jul 2007, 20:58
Locatie: wageningen
Contacteer:

Bericht door Gert »

wat voor vlees snijden jullie meestal?
alleen ossenhaas varkenshaas enzo of ook andere soorten vlees?
ik ben benieuwd :o
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

Leo schreef:budget tournedos??

nog nooit van gehoord..
Ik kan ook zeggen Tournedos van Blonde d'Aquitaine runderen, worden uitgesneden door een buitenlands bedrijf, lage loon kosten, worden machinaal geportioneerd, dit is kosten besparend, en de te behalen dag omzet is maximaal, en vooraf bekend, ik kan inkopen op het moment dat ik het wil, kan immers de tournedos eenvoudig wegvriezen zonder de kans op vochtverlies, omdat ik ze beetje met eiwit heb bewerkt.
Elke traditionele slager verklaard ons voor gek, dit alleen omdat het letterlijk het einde betekend voor hen.
Budget wil niet zeggen, minder van kwaliteit, ik kan ook vers aan laten leveren, indien er onder contract afgenomen word, kan zelfs een budget Wagyu tournedos leveren, kan zo nog wel even door gaan.
Prijs tournedos, niet gelijmd of gehecht, traitioneel gesneden van Blonde d'Aquitaine , 21,00 euro p/kg( 18.07.2007), weet zeker dat niemand daar op uit komt vandaag.
Plaats reactie