Nieuwe opleiding topkoks in de maak
Nieuwe opleiding topkoks in de maak
Nederland krijgt er een nieuwe opleiding voor talentvolle koks bij. Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks wil een MasterClass starten voor jonge kooktalenten. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met diverse instanties en personen waaronder topkok Jonnie Boer.
De twee jaar durende opleiding moet jaarlijks zestien kwaliteitskoks opleiden. De bedoeling is dat de leerlingen in Eindhoven en Amsterdam theorielessen krijgen. Een deel van de praktijklessen vindt plaats bij topkoks op locatie.
Momenteel worden er gesprekken gevoerd met onder andere Jonnie Boer om de nieuwe kookstudio in Zwolle, die volgend jaar open gaat, te gebruiken. Ook is het denkbaar leerlingen in de keuken van Le Cirque in Scheveningen lessen krijgen. De MasterClass moet in het najaar van 2008 starten.
Prematuur
Jasper van Almenkerk, secretaris van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, bevestigt de plannen. ‘Het is allemaal nog heel prematuur. Ik schat de kans in op 85 procent dat de opleiding er gaat komen. Er zijn zoveel jongelui die niet aan de bak komen. Dat is doodzonde. In samenwerking met het ROC maken wij ons sterk om deze opleiding op te starten’, aldus Van Almenkerk.
De nieuwe opleiding is geschikt voor jonge talentvolle koks in de leeftijdsgroep van twintig tot 23 jaar. De toelatingseis is dat iedere leerling drie schriftelijke aanbevelingen krijgt van meesterkoks. Naast Van Almenkerk zijn ook de Gilde-bestuursleden Robert Kranenborg en Cees Helder nauw betrokken bij de gesprekken die momenteel worden gevoerd. In Frankrijk en Zwitserland zijn al dergelijke MasterClass-opleidingen.
Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
De twee jaar durende opleiding moet jaarlijks zestien kwaliteitskoks opleiden. De bedoeling is dat de leerlingen in Eindhoven en Amsterdam theorielessen krijgen. Een deel van de praktijklessen vindt plaats bij topkoks op locatie.
Momenteel worden er gesprekken gevoerd met onder andere Jonnie Boer om de nieuwe kookstudio in Zwolle, die volgend jaar open gaat, te gebruiken. Ook is het denkbaar leerlingen in de keuken van Le Cirque in Scheveningen lessen krijgen. De MasterClass moet in het najaar van 2008 starten.
Prematuur
Jasper van Almenkerk, secretaris van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, bevestigt de plannen. ‘Het is allemaal nog heel prematuur. Ik schat de kans in op 85 procent dat de opleiding er gaat komen. Er zijn zoveel jongelui die niet aan de bak komen. Dat is doodzonde. In samenwerking met het ROC maken wij ons sterk om deze opleiding op te starten’, aldus Van Almenkerk.
De nieuwe opleiding is geschikt voor jonge talentvolle koks in de leeftijdsgroep van twintig tot 23 jaar. De toelatingseis is dat iedere leerling drie schriftelijke aanbevelingen krijgt van meesterkoks. Naast Van Almenkerk zijn ook de Gilde-bestuursleden Robert Kranenborg en Cees Helder nauw betrokken bij de gesprekken die momenteel worden gevoerd. In Frankrijk en Zwitserland zijn al dergelijke MasterClass-opleidingen.
Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
Kokforum.nl : de website voor koks
Bij hun solliciteren in je leerling tijd...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
ja..ik kan het ook niet anders bedenken...
Gaat het Gilde eerst ff een opleiding met een officieel diploma af laten sluiten..Zouden ze weer een nieuwe gaan opstarten
De eisen vind ik wel extreem hoog. Niet onhaalbaar, maar wel erg hoor.
Gaat het Gilde eerst ff een opleiding met een officieel diploma af laten sluiten..Zouden ze weer een nieuwe gaan opstarten
De eisen vind ik wel extreem hoog. Niet onhaalbaar, maar wel erg hoor.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Sterklas wordt uitgebreid
Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is niet bezig met een nieuwe opleiding voor talentvolle koks, maar is van plan de sterklasopleiding te gaan uitbreiden. Aldus reageert Jasper van Almenkerk, secretaris van het gilde, op een bericht dat onlangs verscheen op Missethoreca.nl.
In het bericht werd gerept over het opstarten van een nieuwe MasterClass. Maar daar is geen sprake van, aldus Van Almenkerk. ,,We kennen al tien jaar de sterklas die opleidt tot het SVH Gezel Chef-kok diploma.’’
Deze driejarige sterklas wordt verzorgd door de Stichting Ambachtelijk Meesterschap in samenwerking met het Koning Willem I College. De opleiding staat onder auspiciën van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.
Het gilde is van plan om deze opleiding te gaan uitbreiden. Daarover worden gesprekken gevoerd met diverse partijen. In de loop van januari hoopt het gilde met de plannen naar buiten te treden.
Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
In het bericht werd gerept over het opstarten van een nieuwe MasterClass. Maar daar is geen sprake van, aldus Van Almenkerk. ,,We kennen al tien jaar de sterklas die opleidt tot het SVH Gezel Chef-kok diploma.’’
Deze driejarige sterklas wordt verzorgd door de Stichting Ambachtelijk Meesterschap in samenwerking met het Koning Willem I College. De opleiding staat onder auspiciën van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.
Het gilde is van plan om deze opleiding te gaan uitbreiden. Daarover worden gesprekken gevoerd met diverse partijen. In de loop van januari hoopt het gilde met de plannen naar buiten te treden.
Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
Kokforum.nl : de website voor koks
Ja..kon ook niets anders..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Ik heb wel gehoord dat de tv kok cas spijkers een eigen academie gaat starten voor talenten in nijmegen.
Dit word gedaan in roc nijmegen.Alle mensen die diploma van basis kok hebben kunnen in aanmerking komen voor deze academie.
Nou, ik ga dus aankomend schooljaar beginnen aan mijn nieuwe opleiding voor kok om eerst mijn basiskok diploma te behalen, misschien wil ik het weleens proberen
Dit word gedaan in roc nijmegen.Alle mensen die diploma van basis kok hebben kunnen in aanmerking komen voor deze academie.
Nou, ik ga dus aankomend schooljaar beginnen aan mijn nieuwe opleiding voor kok om eerst mijn basiskok diploma te behalen, misschien wil ik het weleens proberen
