Ik hoor vaak dat mensen in korte tijd, in een goeie zaak iets willen leren.
Heb je tips, ervaringen of zelfs plek voor de stagaire. Post het dan hier.
tips voor woonruimte, etc..
wat vindj e van stages?
Stage nationaal / internationaal
Stage nationaal / internationaal
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
ijsbeertje
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
- Locatie: Rotterdam
-
Koert Schuring
- Berichten: 19
- Lid geworden op: 28 okt 2004, 08:32
Stages
Ik ben persoonlijk van mening dat stages in het buitenland een enorme toegevoegde waarde kunnen hebben. Veelal hebben de beste restaurants/hotels mogelijkheden om een uitwisseling oid aan te bieden. Zaken als de Fat Duck in Bray zijn zelfs afhankelijk van stagiares welke extra vaardigheden willen leren.
Mijn advies, probeer het te bespreken met je chef, en geef aan dat het een leertraject is waarbij je beter en sterker terug verwacht te komen. Hou er wel rekening mee dat er weinig to niet betaald word... en je huidige baas waarschijnlijk ook niet wil doorbetalen. Een investering dus... Mochten er mensen niet zelf uitkomen kunnen ze mij altijd even bellen om te kijken wat wij (HRC International) kunnen doen,
Mijn advies, probeer het te bespreken met je chef, en geef aan dat het een leertraject is waarbij je beter en sterker terug verwacht te komen. Hou er wel rekening mee dat er weinig to niet betaald word... en je huidige baas waarschijnlijk ook niet wil doorbetalen. Een investering dus... Mochten er mensen niet zelf uitkomen kunnen ze mij altijd even bellen om te kijken wat wij (HRC International) kunnen doen,
-
Koert Schuring
- Berichten: 19
- Lid geworden op: 28 okt 2004, 08:32
Leuke berichten maar volgens mij ook de waarheid. Ik weet dat in New York bijvoorbeeld er wel "mee-werk-dagen" mogelijk zijn. Het is vaak ook een kwestie van de juiste mensen aan spreken en je laten helpen in deze zaken.
Beste is uiteraard om het via je eigen chef te laten gaan, eerlijkheid duurt toch het langst! Misschien een idee om naast koksforum een mini-stage aanbod te gaan maken? met de juiste betrokkenheid kan dan wellicht eea makkelijker op gang worden gebracht!
Beste is uiteraard om het via je eigen chef te laten gaan, eerlijkheid duurt toch het langst! Misschien een idee om naast koksforum een mini-stage aanbod te gaan maken? met de juiste betrokkenheid kan dan wellicht eea makkelijker op gang worden gebracht!
heey,
het lijkt me echt een super mooie ervaring om ergens in het buitenland te werken, vooral ook omdat je dan toch een andere taal moet spreken.De culturen veranderen ook vaak, dus leuk om daar ook wat van te leren.Ik ga nu toch pas beginnen aan het eerste jaar koksopleiding bol, dus heb nog de tijd om wat moois te vinden.Ik hou vooral dit forum in de gaten
het lijkt me echt een super mooie ervaring om ergens in het buitenland te werken, vooral ook omdat je dan toch een andere taal moet spreken.De culturen veranderen ook vaak, dus leuk om daar ook wat van te leren.Ik ga nu toch pas beginnen aan het eerste jaar koksopleiding bol, dus heb nog de tijd om wat moois te vinden.Ik hou vooral dit forum in de gaten
L'Table du Joel Jobuchon
Heb net stage gelopen in Parijs, bij La Table du Joel Robuchon**
Weer een aparte belevenis.
Leuke sfeer in de keuken (in de kelder), 2x per dag 50 couverts met ongeveer 15 koks.
Je hebt na zo'n stage toch leuke dingen opgepikt waar je wat mee kan.
Recepten, Technieken etc..
En, omdat ik toch in parijs was, heb ik ook gegeten bij Gaya, van Pierre Gagnaire. Ook een aanrader!
Weer een aparte belevenis.
Leuke sfeer in de keuken (in de kelder), 2x per dag 50 couverts met ongeveer 15 koks.
Je hebt na zo'n stage toch leuke dingen opgepikt waar je wat mee kan.
Recepten, Technieken etc..
En, omdat ik toch in parijs was, heb ik ook gegeten bij Gaya, van Pierre Gagnaire. Ook een aanrader!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
