Receptuurtje??

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Vlabakje2
Berichten: 24
Lid geworden op: 06 dec 2005, 12:41

Receptuurtje??

Bericht door Vlabakje2 »

hoi hoi

Collega''s heeft er iemand een leuk receptuurtje liggen voor het maken van een kroketje van makreel
Wil een kroketje gaan maken en de buitenkant paneren in de papadums dit is een soort kroepoek,maar nu ben ik op zoek naar een receptuurtje voor het maken van de salpicon kan iemand hierbij helpen??
willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem »

50 boter 60 bloem 3 dl groenten bouillon 4 gr gelatine dit garen tot salpicon.koudzetten hierna mengen met tartaar makreel dragon en tomaatconcasees om t vette van de vis tegen te gaan.hoop dat je er wat aan hebt.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ja..maar..zou je niet eerst ff die blokjes markeel garen?
die zullen denk ik wel krimpen als ze gebakken worden..of niet?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Vlabakje2
Berichten: 24
Lid geworden op: 06 dec 2005, 12:41

Bericht door Vlabakje2 »

denk eerder de blokjes makreel hierin garen om de smaak aan de salpicon af te geven
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ja..lijkt me ook verstandig..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
waal
Berichten: 87
Lid geworden op: 27 nov 2005, 19:37
Locatie: Den Bosch

Bericht door waal »

doe je mee aan de wedstrijd op de horecava?
waal
willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem »

neeh drie jaar lang gedaan dit jaar ff niet meer heb t wel gehad met de wedstrijden.maar ik zou de makreel niet garen t krimpt wel maar wordt meteen omsloten door de salpicon hiermee bereik je t effect dat de makreel niet helemaal gaar is als t balletje krokant is.wil je t toch perse met gegaarde makreel doen want tis wel een balletje dat je vers moet maken en gebruiken anders vind ik t een beetje tricky met rauwe vis zou ik t met gerookte makreel doen.ieder zn eigen idee erover toch!
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ja..precies..
in elk geval zou je het kunnen proberen..
je hebt nog ff voordat de wedstrijd is.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Vlabakje2
Berichten: 24
Lid geworden op: 06 dec 2005, 12:41

Bericht door Vlabakje2 »

Leo schreef:ja..precies..
in elk geval zou je het kunnen proberen..
je hebt nog ff voordat de wedstrijd is.
ja precies maar kom op Collega's verzin is wat leuks

Hoofdgerechtje moet met gebraden hazenrug zijn hierbij moet ik 3 wintergroenten garnituren maken
wil gaan werken met pastinaak vijgjes raapsteeltjes aardpeer
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ja..alle vergeten groenten gaan gebruiken zeker?
voor je het weet zijn niet meer vergeten...

:D
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie