Kaviaar maken!?
Kaviaar maken!?
Hallo allemaal,
Kan iemand mij aub uitleggen hoe je nou kaviaar zelf kunt maken?
Het het heeft te maken met agar agar en natrium....
Dit heb ik allemaal in huis maar het lukt niet echt.
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen of een link kan geven van een site waar het antwoord staat.
Bij voorbaat dank voor jullie tijd.
Met vriendelijke groet,
Remco
Kan iemand mij aub uitleggen hoe je nou kaviaar zelf kunt maken?
Het het heeft te maken met agar agar en natrium....
Dit heb ik allemaal in huis maar het lukt niet echt.
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen of een link kan geven van een site waar het antwoord staat.
Bij voorbaat dank voor jullie tijd.
Met vriendelijke groet,
Remco
Het leven is net een doos bonbons,
je weet nooit wat erin zit....
je weet nooit wat erin zit....
-
ralph geerts
nou..het hangt er vanaf..
als je dus een nieuw soort "kaviaar" maakt..
vind ik het wel gaaf...
als je dus een nieuw soort "kaviaar" maakt..
vind ik het wel gaaf...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
toevallig vorige week les in gehad.
op 100 ml water pak je 1 gram calciumchloride let op dit goedje is niet eetbaar lees giftig.
op 100 ml vocht gebruik je 1 gram alginaat dit is een bindmiddel gemaakt van bruin zeewier verkrijgbaar bij de hanos over 3 maanden ongeveer en 1 gram oplosmiddel toevoegen.dit koud toevoegen en daarna opkoken.
hierna met een pipet gelijkmatig in het calciumchloride bad druppelen.
erg belangrijk hierna je kaviaar goed afspoelen en let op dat jeje materialen als schuimspanen en zeefjes niet in combinatie gebruikt met je calciumchloride bad maar maak het steeds schoon,dit is erg belangrijk je wil je gasten toch niet vergiftigen.
met rauwe alcohol werk kaviaar niet heb ik uitgeprobeerd en soja gaat ook lastig.
op 100 ml water pak je 1 gram calciumchloride let op dit goedje is niet eetbaar lees giftig.
op 100 ml vocht gebruik je 1 gram alginaat dit is een bindmiddel gemaakt van bruin zeewier verkrijgbaar bij de hanos over 3 maanden ongeveer en 1 gram oplosmiddel toevoegen.dit koud toevoegen en daarna opkoken.
hierna met een pipet gelijkmatig in het calciumchloride bad druppelen.
erg belangrijk hierna je kaviaar goed afspoelen en let op dat jeje materialen als schuimspanen en zeefjes niet in combinatie gebruikt met je calciumchloride bad maar maak het steeds schoon,dit is erg belangrijk je wil je gasten toch niet vergiftigen.
met rauwe alcohol werk kaviaar niet heb ik uitgeprobeerd en soja gaat ook lastig.
ik weet het niet..ik ben er nog niet kapot van..
heb het nog niet gegeten...maar..toch..
het idee...lijkt me al niets..
maar goed...ik zou het moeten proberen.
heb het nog niet gegeten...maar..toch..
het idee...lijkt me al niets..
maar goed...ik zou het moeten proberen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
kan er ook niet enthousiast bij raken ferran heeft dit bedacht en de blits mee gemaakt maar koken is niet kopieren,maar zelf creeren iedereen kent de gelei eidooiers en kaviaar van bulli en nu straks de poeders bij de hanos liggen gaat iedereen dit doen net als de kidde hype.wil je deze techniek gebruiken moet je zelf iets anders bedenken of er niet aan beginnen
ja..is wel waar...
de techniek oefenen is opzich wel leuk...
maar..toch raar.
de techniek oefenen is opzich wel leuk...
maar..toch raar.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
wat heb je gemaakt dan precies?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
welke leverancier was dat dan?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
