Foodtrends 2010

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Foodtrends 2010

Bericht door Cees » 28 sep 2009, 15:23

Trendlist So HBMEO:

• Gekookte aardappel maakt fashionable come-back
• BYO wine in restaurants
• Kibbeling is de nieuwe sushi
• Rolmops
• Coffee refill in restaurants
• Kwaliteitsfilterkoffie
• Vega wordt mega
• Snacknori (krokant zeewier)
• Slager / bakker / groenteboer met
aangepaste openingstijden
• Cypriotische halloumi-kaas
• Rotterdam is de nieuwe culinaire stad
• Tabouleh
• Cassave-friet
• Groente- & fruitchips
• Drinken voor een doel (Gorillawijn)
• Clean-cooking
• Bloemenijs (rozenijs, viooltjesijs,
jasmijnijs)
• Lichte wijnen (Vinho verde)
• No wasted food
• Service aan huis
• Cupcakes worden macarons
• Functional food
• Corner-crêpery
• Kaneelbiscuit
• De echte ouderwetse ijssalon is hot
• Menthe à l’eau
• Infusion-thee
• Bananenbier, kokosbier
• Gemberbier
• Uitsmijters
• Ingelegd zuur
• Aperitief: pastis
• BYO thuisdiners
• Snoepnostalgie
• Garnalencocktails
• Maitake mushrooms
• Bio-snackbar
• Artisjok
• Whisky Sour
• Gin
• Campari-soda
• Kwaliteitsbubbels (Champagne,
Crémant de Bourgogne, DOCG Prosecco)
• Flamberen

Bron: http://www.specialbite.com/blog/food-trends-2010" onclick="window.open(this.href);return false;
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Cees » 28 sep 2009, 17:53

Snacknori, Zicei Pian

Afbeelding

Lekker krokant en anders dan de norivellen die we kennen, echt lekker! Vele smaken : wasabi, groene thee, kimchi, kruiden etc.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Pinxo » 28 sep 2009, 18:00

Wat is BYO?

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Marielle » 28 sep 2009, 18:09

ik denk dat hij bio(logisch)?? bedoelt

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Cees » 28 sep 2009, 18:11

Menthe à l’eau:

Zie je veel in Frankrijk, wel lekker verfrissend. Muntsiroop.

Afbeelding
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Foodtrends 2010

Bericht door sjaak » 28 sep 2009, 18:45

BYO staat voor Bring Your Own
In veel oud engelse kolonies o.a. Austalie, Nieuwzeeland e.d. een manier om een restaurant te beginnen zonder het peper dure licour license. (het restaurant heeft zelf geen verguning dus mag geen alcohol verkopen)
Gasten mogen hun eigen alcoholische dranken meenemen die het restaurant serveert.
Maar wordt ook gebruikt op feestjes waar dus iedereen iets meeneemt.

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door cyrano » 28 sep 2009, 18:53

Pinxo schreef:Wat is BYO?
Bring Your Own...
Infusion thee
Wat is dat? Ik dacht dat alle thee "infusion" was?

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Cees » 28 sep 2009, 22:39

Pastis
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een fles pastis.Pastis is een aperitief op basis van steranijs en kruidenextracten, dat met name in Frankrijk populair werd na het verbod op absint. Het alcoholpercentage ligt tussen de 40% en 45%. Voor consumptie wordt er koud water aan toegevoegd, waarbij de karakteristieke troebeling ontstaat.

Het Provençaalse woord pastis betekent zoiets als mengsel. De drank pastis vindt zijn oorsprong in de haven van Marseille, en de kruiden van het land weten zich er in verenigd met de kruiden en specerijen uit het Oosten (zoethout, anijs). Het recept van Paul Ricard uit 1932 bezorgde hem de status van wereldmarktleider in pastis.

Pastis wordt bereid door maceratie van plantaardig materiaal in alcohol. Een anijsdrank die door distillatie wordt verkregen, wordt geen pastis, maar anis (Fr.) genoemd (met Pernod als bekendste voorbeeld).

Verwante anijsdranken uit het Middellandse Zeegebied zijn sambuca (Italië), ouzo (Griekenland), raki (Turkije) en arak (Libanon, Syrië).

Alcoholische anijsdranken vinden hun oorsprong in een ver verleden. In verschillende oude beschavingen werden anijsdranken gedronken en al meer dan 7000 jaar geleden werd er gebruikgemaakt van anijs
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Maurits » 29 sep 2009, 07:12

Bananenbier, kokosbier zijn IN?????

Niet te geloven heeft iemand dat wel eens op, dat spul van Mongozo?

Afbeelding

Het zou verboden moeten worden.....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Maurits » 29 sep 2009, 07:15

En "vega wordt mega", yeah right! Wishfull thinking!

Vega is zoooo 2008 :D
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
culinairezaken
Berichten: 31
Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
Locatie: Haren
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door culinairezaken » 30 sep 2009, 08:26

Dat mongozo bier, gadvedamme! veel te zoete meuk...
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.

Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Jom » 30 sep 2009, 23:03

vega wordt niet mega, maar geloof wel dat het in de lift zit.
Profiteer er van als restaurant zou ik zeggen:
Zet nou eens 1 of 2 mooie, creatieve vegetarische gerechten op de kaart voor gewoon de prijs die je ook vraagt voor een vlees/vis-gerecht. Als het een hardloper wordt, ben je natuurlijk spekkoper en gasten kunnen in mijn ogen een mooi vegetarisch gerecht echt waarderen.
De aanhouder wint

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Leo » 30 sep 2009, 23:13

wat je zegt...VEGA al MELKKOE gebruiken?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Jom » 30 sep 2009, 23:34

hoeft geen melkkoe te zijn, maar geloof wel dat veel gasten vega kunnen waarderen, mits er aandacht aan besteed wordt.
Geen vegagerechten op de kaart is in mijn ogen in ieder geval niet 2010.
En kom op, hebben we nou perse vlees of vis nodig voor een mooi gerechtje?
De aanhouder wint

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Cees » 30 sep 2009, 23:56

Tuurlijk moeten we een vego gerecht op de kaart hebben. Maar in mijn ogen is dat er 1 per gang. Je kunt niet verwachten dat er keuze's zijn ...zeker als je vers hoog in het vaandel hebt.
Er zijn te weinig vego's om aan vele keuzes te voldoen.
Daarnaast is mijn ervaring dat ze ook nog eens kieskeurig zijn, en ze dan het voor hun gemaakte menu ...niet willen. Kieskeurig snap ik heus wel, maar dan moeten ze mischien naar een restaurant dat is gespecialiseerd in vego gerechten. Lijkt mij meer dan logisch en meer dan normaal. En dan heb je een leuk menu, en dan zijn ze veganist.....en ook daar maken we dan een menu voor.....Maar keuze?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Jom » 01 okt 2009, 00:11

daar heeft cees weer gelijk; ben klaar met de geitenwollen-vega's die graag zien dat je precies maakt wat zij op dat moment willen.

Aan de andere kant merk ik wel dat veel gasten bv het vega-voorgerecht keizen en dan vis als hoofd, gewoon puur omdat ze het lekker vinden.
De aanhouder wint

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Cees Timmerman » 01 okt 2009, 05:40

Er ontstaat weer een vega/vego discussie, jawel, de zoveelste, het houdt ons wel bezig he.
Eens met Maurits: vego is so 2008. Wel geloof ik dat alles duurzamer zal worden: bio groenten, geen blank kalfsvlees, geen blue fin ect.

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Foodtrends 2010

Bericht door Bchef1 » 01 okt 2009, 19:00

Maurits schreef:En "vega wordt mega", yeah right! Wishfull thinking!

Vega is zoooo 2008 :D
ech nie!! en ook nog heel erg bio! :D

en dat bier is idd niet te hachelen(zelfs niet met ethiopisch eten)

en ik mis " duurzaam" in het lijstje, alles moet tenslotte duurzaam tegenwoordig. en de eerste volledig duurzame resto's in de VS zijn al een feit.
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Plaats reactie