Start seizoen Zeeuwse Platte oesters

September is het seizoen van de Zeeuwse platte oesters weer van start gegaan! De Zeeuwse Platte wordt geroemd als dé Koningin onder de oesters, met een zeer verfijnde smaak. Deze unieke smaak komt volgens kenners door de fijne aroma’s van algen én de vele zonuren die Zeeland rijk is. De Zeker Zeeuws® oesters groeien op in de Grevelingen en in de Oosterschelde. Hier zijn de omstandigheden ideaal.

Herman den Blijker en Wil van Merkensteijn van Schmidt Zeevis


Herman den Blijker en Wil van Merkensteijn van Schmidt Zeevis

Zeker Zeeuws®
Dit zijn oesters die het Zeker Zeeuws keurmerk dragen. Dit keurmerk garandeert dat het gaat om oesters die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Naast Zeeuwse platte oesters zijn er ook Zeeuwse ‘creuses’ die het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk mogen voeren. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de Provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten.

Zeeuwse oester

Jaarlijks evenement
Begin september heeft de stichting voor het eerst de nieuwe oogst van het seizoen van de Zeeuwse Platte Oesters gevierd met een feestelijke overhandiging van het eerste mandje aan Herman den Blijker in Las Palmas te Rotterdam. Met de officiële overhandiging wil de stichting samen met de erkende oesterleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon een jaarlijks evenement creëren, zoals dat ook met de eerste baal mosselen, het eerste haringvaatje en de eerste Oosterschelde kreeft gebeurt.


Meer informatie op schmidtzeevis.nl | Lees verder op Kokswereld over Zeeuwse oester


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
17 t/m 19 september 2018

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca