Wildseizoen: zet wilde zeebaars op de kaart!

Het wildseizoen is weer begonnen! Met vis kunt u ook wild op de kaart zetten! Wat dacht u van wilde heilbot, wilde zeebaars of snoekbaars?

Wilde zeebaars

Wilde zeebaars houdt van een subtropisch klimaat, hij leeft voornamelijk in de Atlantische Oceaan en Middellandse Zee. Ook wordt hij regelmatig gezien in de Maasvlakte, Scheldemonding en de Oosterschelde. Er zijn wel 300 soorten zeebaars. De afmetingen variëren van 0,05 tot 300 cm. In Europa komen 15 soorten voor.

Hengel vissen zeebaars

In Nederland wordt er op zeebaars gevist door beroepsmatige handlijnvissers (als bijvangst kabeljauw en witte koolvis). Vis die gevangen is door deze vissers draagt het 'label' Hengel gevangen vis. Vis die lijngevangen is staat voor superieure kwaliteit. Vis gevangen met een hengel komt ongeschonden boven water. De vis wordt direct gedood en in een koelbox ijswater gelegd.

Zeebaars bereiden

Het voordeel van het hengel vangen en direct koelen is dat de vis goed gekoeld blijft en niet tegen elkaar aan ligt. Deze behandeling is goed terug te zien aan de kwaliteit en houdbaarheid van de vis. Twee vliegen in één klap: een verantwoord gevangen vis met een super kwaliteit!

'Hengel gevangen vis' draagt over algemeen een label aan de bek. Het komt wel voor dat het label er niet aan zit, maar wel afkomstig is van de beroepsvissers. Zeebaars is rijk aan gezond vet (1,5%) en eiwit (18%).

Meer over vis op schmidtzeevis.nl | Meer artikelen op over zeebaars op Kokswereld |
Bekijk de verkrijgbaarheid van wilde vis in de Kokswereld viskalender


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
18 t/m 20 september 2017

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca