Wiedenlam: proef Nederlands mooiste ‘wetlands’

Alléén lammeren die in de Wieden zijn gefokt door Jan de Boer mogen de naam Wiedenlam dragen. Natuurreservaat De Wieden in de kop van Overijssel is een uitgestrekt laagveenmoeras met een grote variatie aan planten. Het Wiedenlam is een kruising van de rassen Texelaar en Flevolander en onderscheidt zich door een voortreffelijke vlees-vet verhouding, een fijne structuur en een mooie zachte smaak.

Wagyu koeien
Wiedenlam: kruising tussen de rassen Texelaar en Flevolander

Meesterslager Piet van den Berg is de grootste promotor van het Wiedenlam: “natuurreservaat De Wieden in de kop van Overijssel is één van de mooiste wetlands van Nederland. Een uitgestrekt laagveenmoeras met een grote variatie aan planten en dieren. Plus een weldadige rust en stilte voor alles wat groeit en bloeit. De kudde Wiedenlammeren heeft hier een unieke leefruimte die garant staat voor langzame, ongestoorde groei met de beste natuurlijke voeding.”

Wagyu koeien
Slager Piet van den Berg

De schaapskudde in De Wieden telt zo’n 500 ooien, jaarlijks goed voor zo’n 1000 zuiglammeren, waarvan een aantal - na strenge selectie – geslacht mag worden. Het Wiedenlam, een kruising van de schapenrassen Texelaar (2/3) en Flevolander (1/3), zorgt voor een uitmuntende kwaliteit zuiglam. Het vlees is puur natuur en onderscheidt zich door een voortreffelijke vlees-vet verhouding, een fijne structuur en een mooie zachte smaak. Gemiddeld heeft een Wiedenlam een gewicht van 10 tot 14 kilo.

Wagyu koeien
Gebraden bout van het Wiedenlam

Alléén lammeren die in de Wieden zijn gefokt door Jan de Boer mogen de naam Wiedenlam dragen. Van elk van zijn lammeren houdt Jan vanaf de geboorte een paspoort bij, wat optimale ‘tracebility’ waarborgt. Nice to Meats MRIJ-rundvlees topfokker Piet van den Berg is al jaren de exclusieve verkoper van dit heerlijke zuiglam. Piet: “Juist in deze economisch moeilijke tijden gaan mensen scherper letten op de beste kwaliteit-prijs verhouding. Wiedenlam op de menukaart zetten is voor de tophoreca een goede zaak.”

Wiedenlam op de menukaart? Bezoek www.nicetomeat.nl


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca