De weg van kok naar topkok

Goed koken is de basis, maar om de top te bereiken heb je meer nodig: kennis van de nieuwste ingrediënten, uitstekende beheersing van kooktechnieken, leren leiding geven en de durf iets nieuws te creëren. De Cas Spijkers Academie gaat deze uitdagingen samen met jou aan.

Piper nigrum: de peperkorrelplant
fotografie: Saskia de Wal - etenfotografie.nl

De Cas Spijkers Academie is de opleiding voor culinair toptalent. De opleiding is het initiatief van één van Nederlands bekendste koks: Cas Spijkers. Cas Spijkers heeft intensief ingezet om de studenten van “zijn” academie het beste platform te geven voor de best denkbare culinaire toekomst. De opleiding is zo samengesteld dat de student zowel in theorie als praktijk alle facetten van het koks vak uitdiept , en deze tot in de puntjes leert te beheersen.

Piper nigrum: de peperkorrelplant
hoofddocent Cees Helder, voormalig patron cuisinier van restaurant Parkheuvel***

Gastlessen
Doormiddel van gastlessen en workshops door de top van de hedendaagse gastronomie en toonaangevende horecaleveranciers krijgen de leerlingen aan De Cas Spijkers Academie specialistische kennis aangereikt. Het blijft hier niet bij kijken en luisteren: het aanstormende talent gaat direct zelf met de nieuwe producten en ideeën aan de slag in de professionele keuken. In de geest van Cas Spijkers dagen de gastdocenten de studenten uit tot het uiterste te gaan om een culinair topniveau te bereiken met als ultieme doel: elke dag je gasten verrassen.

Piper nigrum: de peperkorrelplant

Warm hart
Cas Spijkers wordt ook wel de nestor van de Nederlandse gastronomie genoemd. In de culinaire wereld alom gewaardeerd om zijn vakmanschap en warm hart. Een kleine opsomming van hoogte punten uit zijn carrière: winnaar van de Gouden koksmuts, SVH Meesterkok en grootmeester bij het Gilde Nederlandse Meesterkoks. Zijn restaurant De Swaen werd in 1983 al beloond met 2 Michelin sterren en was een kweekvijver voor de grote namen van de hedendaagse gastronomie. Chefs als Jonnie Boer, Sergio Heman, Edwin Kats zijn hun carrière bij De Swaen gestart.

Piper nigrum: de peperkorrelplant

Opleiding
De opleidingen aan de Cas Spijkers Academie zijn BBL-opleidingen en te volgen op niveau 4. Er zijn academies in Boxmeer, Almelo en Breda, onder de vleugels van verschillende ROC's. Als jij de culinaire top wilt bereiken en reeds werkzaam bent in één van de betere restaurants, of dit wil gaan doen, is een opleiding aan de Cas Spijkers Academie wellicht de uitdaging voor jou. Kijk voor meer informatie op casspijkersacademie.nl.


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca