Alles weten over kruiden en specerijen?!

Wil jij meer weten over de herkomst, kwaliteit of het gebruik van kruiden of specerijen? Dan ben je bij de Spicebar aan het juiste adres! Stel je vragen aan onze Picoliers op de Horecava, stand 07.326, op 8 t/m 11 januari.

Koffie en ijs
Verstegen Spicebar

Meer dan 130 jaar geleden werd Verstegen opgericht als specerijenhandel in Rotterdam. Sindsdien gaat Verstegen altijd uit van de gedachte dat er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong, daar waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen.

De Picoliers van Verstegen
Een Picolier is iemand die gespecialiseerd is in het werken met kruiden en specerijen. De Picolier legt graag uit waar kruiden en specerijen vandaan komen, hoe ze te gebruiken zijn, welke smaken ze hebben en welke gerechten je ermee kunt maken. Ieder kruid en specerij heeft namelijk zijn eigen verhaal. Het klimaat en bodemgesteldheid is bij kruiden en specerijen net zo belangrijk als bij druiven voor wijn. Het oogsten is ook een belangrijke factor voor de kwaliteit.

Resultaat op het bord
Bovendien hebben kruiden en specerijen een grote invloed in alle wereldkeukens en wordt het uiteindelijke resultaat op het bord voor een belangrijk deel bepaald door kruiden en specerijen.

Balans en zoutgebruik
Een goede en smaakvolle vis, stuk vlees of groente kan verprutst worden als er kruiden en specerijen van slechte kwaliteit zijn gebruikt. Door de juiste balans te vinden in het gebruik van verschillende kruiden en specerijen kan zelfs het zoutgebruik in de keuken teruggedrongen worden.

Zien we je op de Horecava?
Op 8 t/m 11 januari staan de Picoliers van Verstegen op de Horecava (stand 07.326), achter onze Spicebar om je alles te vertellen over kruiden en specerijen en om vragen te beantwoorden. Zien we je daar?

www.verstegen.nl/horecava


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht!

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks!

Debic
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Unilever Food Solutions
door chefs voor chefs

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca