Zo maak je de perfecte trifle

De klassieke trifle is een nagerecht uit de Engelse keuken en bestaat uit meerdere lagen in een glas of een glazen kom. Met deze manier van opbouwen, zijn vele variaties mogelijk: zo kun je verschillende smaken combineren waarbij de gast met een lepelbeweging alle smaken vangt. Vraag GRATIS de brochure aan en ontdek zelf de moderne toepassingen!

Zo maak je de perfecte trifle

RECEPTUUR VOOR 20 STUKS
 
Pandan Panna Cotta
500 ml Debic Panna Cotta
100 ml kokoswater
2 druppels pandanextract

Kaneel Panna Cotta
500 ml Debic Panna Cotta
6 gram kaneel

Ananaskrokant
¼ stuk ananas
1 dl suikerwater 1:1

Garnering
400 gram ananas
50 gram verse jonge kokosnoot
2 bakjes limoencress
200 gram spekkoek

Zo maak je de perfecte trifle

Werkwijze
Smelt voor de pandanlaag de panna cotta en voeg het kokoswater en het pandan extract toe. Koel terug tot  keukentemperatuur. Smelt voor de kaneellaag de panna cotta en voeg het kaneelpoeder toe. Laat “hangend’  worden op ijswater. Dit voorkomt dat de kaneel naar de bodem zal zakken tijdens het geleren. Portioneer de laagjes in de glaasjes en laat om en om opstijven in de koeling. Snijd voor het krokantje de ananas zeer dun op het snijmachine. Haal de plakjes door het suikerwater en droog in de voedseldroger op 45 ˚C gedurende 6 uur. Bewaar in een goed afgesloten bak met de siliconen korrels.

Afwerking
Werk de trifles af met de blokjes spekkoek.

Vraag GRATIS de brochure aan en ontdek meer moderne toepassingen!


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks!

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Debic
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca