Kleurrijke oer-aardappelen bieden culinaire kansen

Het zijn aardappelen, maar niet zoals wij die kennen. Perupas zijn namelijk oér, en gebaseerd op genetisch bronmateriaal van de indianen-boeren in Lima.

Deze kleurrijke oer-aardappelen beleven nu hun primeur in Nederlandse restaurants, dankzij de unieke samenwerking die horeca-leverancier Rungis is aangegaan met HZPC. Koks kunnen zo hun creativiteit botvieren op deze kans die moeder natuur hen biedt. Want Perupas zien er niet alleen gewéldig uit, ze smaken ook nog eens heel bijzonder en hebben een unieke structuur voor een heerlijk mondgevoel.

Peru aardappel

Chefs kunnen hun gasten voortaan verrassen met originele kleuren, smaken en structuren van Perupas. ‘Soms zou je vergeten welke mooie kleuren de natuur voortbrengt. Gelukkig hebben de boeren in het Andesgebergte een groot aantal van de kleuren, vormen en smaken van de oer-aardappelen weten te behouden. Met Perupas vindt u de originele smaken en kleuren van de Andes terug op uw bord’, aldus Gert Jan Zonneveld Piek van Rungis, die onlangs zelf naar Peru is geweest om van de oude cultuur te proeven.

Perupas

Perupas zullen het aanzien en de smaak van gerechten in Nederlandse restaurants gaan veranderen.  Rungis, dé groenteleverancier voor de horeca uit Barendrecht, brengt de bijzondere knollen tot in de restaurantkeukens. De WOW! Colourful Perupas, zoals ze voluit heten, zijn per onmiddellijk en exclusief bij Rungis verkrijgbaar voor professionele chefs.

 


 

 

 

 


Inspiratie, variatie, smaak
De aanhoudende trend is dat professionele chefs continu op zoek zijn naar inspiratie, variatie en smaak. De gekleurde Perupa aardappelen zijn hét antwoord op deze vraag. Het kleurrijke gamma Perupa aardappelen brengt plezier, variatie, smaak en gezondheid op de borden van chefs en hun gasten. Gezondheid? Perupas bevatten van nature veel meer antioxidanten dan gewone aardappelen. Dat maakt ze een prachtig product voor restaurantgasten die naast smakelijk, ook graag gezond eten.

Violetta Perupas

Niels van den Berg van Rungis is tevens SVH Meesterkok: ‘De culinaire toepassingsmogelijkheden zijn legio, denk aan paars-witte chips, aan zéér romige geel-oranje aardappelpuree en aan magentakleurige aardappelpoffertjes.’

MAgenta Love

Perupas-rassen
´Magenta Love´ heeft een mooie oudroze kleur, een lichte maar stevige structuur en een klein bittertje. De kleur van ´Double Fun´ is paars en wit. De smaak van deze redelijk vastkokende aardappel is iets romig en neutraal. Ook de ´Violet Queen´, ´Blue Star´, ´Violetta´ en ´Anya´ hebben ieder hun eigen kleur en smaak. Laat u verrassen en geef die verrassing door in een unieke beleving voor de gasten!

Aardappel kroant

Eindeloze variatie
Wist u dat er meer dan 4300 soorten aardappels zijn? Ontdek meer kleuren, meer smaken en de verschillende kookeigenschappen. Van vastkokend tot kruimig en van een ronde volle smaak tot een iets bittere en frisse smaak.

Gekleurde aardappels

Unieke samenwerking
De unieke samenwerking tussen Rungis en HZPC zal zorgen voor een steeds weer vernieuwend palet aan bijzondere oeraardappel-smaken en -kleuren. Daarnaast ondersteunt HZPC in een bijzondere samenwerking met The International Potato Centre in Lima, een groep boeren in Peru. Deze boeren zetten zich in om de genetische variatie van aardappelrassen in stand te houden, en beschermen daarmee deze bron van eindeloze variatie.


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca