Patisserie tips over brood

Brood

Bewaartips en wetenswaardigheden van brood

Weet u al dat:
* Een slap stokbroodje ‘opgepiept’, kan worden?
Ververs stokbrood met een slappe korst door het circa 5 minuten in de op 180ºC voorverwarmde oven te leggen.

* Ongesneden brood langer vers blijft dan gesneden?
Dat niet alleen, ongesneden brood is ook beter in te vriezen. Hoewel dat laatste weer minder handig is als u iedere dag een paar boterhammen uit de vriezer wilt halen.

* Het niet verstandig is om brood in de koelkast te bewaren?
Brood droogt uit in de koelkast. Als u brood lang goed wilt houden, kunt u het beter in het vriesvak bewaren.

* Vochtig brood langer vers blijft?
Hoe vochtiger de broodsoort, hoe langer het bewaard kan worden. Roggebrood blijft dus langer vers dan een baquette.

* Dagelijks brood eten gezond is?
Kinderen tot 4 jaar: 1-3 boterhammen per dag.
Tussen 4-12 jaar: 3-5 boterhammen per dag.
Jongeren van 13-21 jaar: 5-8 boterhammen per dag.
Volwassenen: 5-7 boterhammen per dag.

* Bij soep brood behoort?
Brood breekt het ‘vet’. Bovendien is het prettig voor de mond ter afwisseling van de vloeibare soep een stevige hap brood te nemen.

* Brood de belangrijkste leverancier van de nodige voedingsstoffen is?
Brood blijkt van alle voedingsmiddelen de belangrijkste leverancier van koolhydraten (zetmeel) voedingsvezel, ijzer, koper, magnesium en jodium.

* Brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten?

* Bij het ontdooien in de magnetron het brood in de plastic zak laten zitten, om sterke uitdroging te voorkomen.

Door Wil Doomen

Wil DoomenDe kennis, passie en liefde voor het vak willen delen met andere vakmensen. Jaren lang als docent op het Albeda College in Rotterdam en door vele publicaties.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgevers.

Patisserie tips
Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
18 t/m 20 september 2017

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlť Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca