Soorten zeer hoge kwaliteit olijfolie

Dankzij de gastvrijheid van José Valderrama laten wij u op Kokswereld kennis maken met de productie van zeer hoge kwaliteit Spaanse olijfolie.

Olijfolie

José Valderrama onderscheidt 5 variëteiten

Arbequina
Uitgesproken fruitig met zoete smaken van net gemaaid gras, groene
appeltjes, bananenschil, limoen en mango (dressings / salades)

Cees Helder over Valderrama Arbequina:
Ideaal voor groene salades, risotto's, dressings, het glaceren van groenten

Hojiblanca
Tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat
(warme / koude keuken)

Cees Helder over Valderrama Hojiblanca:
Ideaal voor bakken, braden, tonijn en vleesbereiding, roerbak groenten, gevulde tomaatjes, gemixte salades én heerlijk om donker en zuurdesem brood in te dopen.

Picudo
Uitgesproken olijf een 'botertje', een nootje' en een 'bittertje'
(witvis / vissauzen / pasta / mayonaise)

Cees Helder over Valderrama Picudo:
Ideaal voor alle mayonaises en witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van púree, over pasta’s én bij uitstek geschikt om (vis)sauzen mee te monteren.

Ocal
De meest neutrale van de vijf variëteiten, bijna drinkbaar.
(desserts / patisserie / ijsbereiding / aromatiseren / monteren)

Cees Helder over Valderrama Ocal:
Ideaal bij de bereiding van vele desserts, het glaceren van groenten, over carpaccio,
de bereiding van púree, om te aromatiseren én het monteren van vleessauzen.

Olijfolie soorten

Smaken van de verschillende olijvensoorten zelf
De smaken worden voor de volle 100% gegenereerd door de verschillende olijvensoorten zelf. Net als bijvoorbeeld de smaakverschillen tussen de appels Golden Delicious, Elstar of Granny Smith.
Bekijk de productie van olijfolie...


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca