Soorten zeer hoge kwaliteit olijfolie

Dankzij de gastvrijheid van José Valderrama laten wij u op Kokswereld kennis maken met de productie van zeer hoge kwaliteit Spaanse olijfolie.

Olijfolie

José Valderrama onderscheidt 5 variëteiten

Arbequina
Uitgesproken fruitig met zoete smaken van net gemaaid gras, groene
appeltjes, bananenschil, limoen en mango (dressings / salades)

Cees Helder over Valderrama Arbequina:
Ideaal voor groene salades, risotto's, dressings, het glaceren van groenten

Hojiblanca
Tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat
(warme / koude keuken)

Cees Helder over Valderrama Hojiblanca:
Ideaal voor bakken, braden, tonijn en vleesbereiding, roerbak groenten, gevulde tomaatjes, gemixte salades én heerlijk om donker en zuurdesem brood in te dopen.

Picudo
Uitgesproken olijf een 'botertje', een nootje' en een 'bittertje'
(witvis / vissauzen / pasta / mayonaise)

Cees Helder over Valderrama Picudo:
Ideaal voor alle mayonaises en witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van púree, over pasta’s én bij uitstek geschikt om (vis)sauzen mee te monteren.

Ocal
De meest neutrale van de vijf variëteiten, bijna drinkbaar.
(desserts / patisserie / ijsbereiding / aromatiseren / monteren)

Cees Helder over Valderrama Ocal:
Ideaal bij de bereiding van vele desserts, het glaceren van groenten, over carpaccio,
de bereiding van púree, om te aromatiseren én het monteren van vleessauzen.

Olijfolie soorten

Smaken van de verschillende olijvensoorten zelf
De smaken worden voor de volle 100% gegenereerd door de verschillende olijvensoorten zelf. Net als bijvoorbeeld de smaakverschillen tussen de appels Golden Delicious, Elstar of Granny Smith.
Bekijk de productie van olijfolie...


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

CHEF®
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Sauzen van C’est Ça
plantaardig & allergeenvrij

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht!

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks!

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca