Kokswereld.nl - Vol van smaak!

Tijdens een exclusief interview spreekt Kokswereld met Michelin hoofdinspecteur Werner Loens. Welke keuzes maakt Michelin en hoe gaan ze te werk?

Michelin maakt sterren bekend

Geen ster verloren

Werner Loens: “we hebben geschiedenis geschreven met de Nederlandse gids. Met 107 restaurants die één of meer sterren hebben, is een record gevestigd.”

“Elke ster is behouden, er was geen faillissement of chefswissel die heeft geleid tot vermindering van het aantal sterren. Dat is wereldwijd nog nooit gebeurd.”

Olijfolie

Bib Gourmand populair

De Bib Gourmands zijn populair bij gast en restaurateur zo merkt Loens. “De Bibs zijn super geliefd bij de consument.”

“Een Bib is voor jongeren vaak de springplank naar topgastronomie, als je een paar keer naar een Bib-restaurant bent geweest, krijg je zin om naar een sterrenrestaurant te gaan. De Bibs zijn de toekomst.”

Leer eenvoudig choronsaus maken

Hoe komt Michelin restaurants op het spoor?

Loens: “elke inspecteur is verantwoordelijk voor een regio. Hij gaat in alle bestaande Bib- en sterrenrestaurants eten en spot nieuwe bedrijven.”

“Onze inspecteurs oriënteren zich breed, ze kijken op internet en volgen de media. Het is belangrijk om alle informatie te kennen en te kanaliseren. Verder worden we natuurlijk getipt door gasten.”
Kokswereld


Met vriendelijke groet,

Kokswereld.nl - Vol van smaak!Niels van den Berg
SVH Meesterkok