Kokswereld Magazine: opleiding

alles (111) | ingrediënten (55) | recepten (4) | ondernemen (23) | opleiding (14) | quiz (1)

Groentegastles Sterklas Amsterdamopleiding
Groentegastles Sterklas Amsterdam
Cedrat, maitake, rossio en mashua het zijn allemaal groenten die de gemiddelde Nederlander niet kent. Groenteleverancier Rungis is altijd opzoek naar nieuwe smaken. De opgedane kennis delen ze graag, vandaag in de vorm van een bijzondere gastles aan Sterklas Amsterdam.
Lees verder
Cas Spijkers Academie 10 jaaropleiding
Cas Spijkers Academie 10 jaar
Wat maakt de Cas Spijkers Academie zo bijzonder en welke rol speelt het bedrijfsleven daarin? Een gesprek met 3 vakdocenten en met hoofddocent Cees Helder, SVH Meesterkok en de eerste driesterrenchef in Nederland.
Lees verder
Niveau van scholen steeds hogeropleiding
Niveau van scholen steeds hoger
Afgelopen maandag vond voor de achtste keer Future Talents plaats. Met achttien teams van zowel witte- als zwarte brigade is het de meest toonaangevende gastronomische wedstrijd voor talenten in opleiding.
Lees verder
Op je 31e Executive Chefopleiding
Op je 31e Executive Chef
Op je 31e gevraagd worden als Executive Chef, het overkwam Casimir Evens. Hij leidt de keuken in het gloednieuwe NH Collection Eindhoven Centre, inclusief VANE Restaurant & Skybar. Een interview over de weg ernaartoe en over ambities.
Lees verder
Gijs Kemmeren wint Vegetarian Chance Milaanopleiding
Gijs Kemmeren wint Vegetarian Chance
Gijs Kemmeren, chef-kok bij Herberg de Kop van ’t Land in Dordrecht reisde afgelopen weekend af naar Milaan om samen met zijn team genoot Robrecht Haex deel te nemen aan internationale vegetarische kookwedstrijd ‘The vegetarian Chance’, en met succes!
Lees verder
Zo kiezen koks voor jouw bedrijfopleiding
Talent v.d. Toekomst 2017: outsider eerste
Van de totaal 33 teams wint het koksteam van Nova College Haarlem en het bedieningsteam van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde de eerste prijs. Juryvoorzitter Jacob Jan Boerma: “We laten zien dat onze jeugd in Europa op topniveau meedoet.”
Lees verder
Nieuwe leermiddelen voor koksopleiding
Nieuwe leermiddelen voor koks
SVH heeft een serie gloednieuwe leermiddelen ontwikkeld bestaande uit boeken die lezen als een magazine en een onlineomgeving vol video. Kokswereld interviewt SVH directeur Ricardo Eshuis over de laatste ontwikkelingen.
Lees verder
Aanstormend kooktalentopleiding
Aanstormend kooktalent
De koksopleidingen leveren jaarlijks veel koks af. Sommige vallen op door hun bijzondere talenten. We spraken met Jules Wiringa en Marco van der Wijngaard over wat hen beweegt. Ook komen hun chefs Roger Rassin en Raoul Meuwese aan het woord.
Lees verder
Leer financiers makenopleiding
Hoe goed ken jij de keukentermen?
Bepaalde woorden kom je alleen in de professionele keuken tegen. Termen van arroseren tot zeste bekijk je, met de uitleg er bij, in dit gastronomisch woordenboek.
Lees verder
Jan Smink door naar wereldfinale Bocuse d’Oropleiding
Jan Smink naar wereldfinale Bocuse d’Or
Jan Smink: “Ons eerste doel is bereikt, we gaan naar de wereldfinale, ik ben hier enorm blij mee. En we zetten Nederland op de kaart, deze wedstrijd leeft nu veel meer dan voorheen. Er zaten in Budapest 70 fans op de tribune, dat was vroeger wel anders.”
Lees verder
Australië is hot!opleiding
Australië is hot!
Het scala aan inheemse producten heeft topchefs als René Redzepi en Heston Blumenthal al doen besluiten er een restaurant te openen. De foodcultuur is aan een opmars bezig. Robbie Smitskamp werkte in Maha Restaurant in Melbourne en doet verslag.
Lees verder
De weg van kok naar topkokopleiding
De weg van kok naar topkok
Goed koken is de basis, maar om de top te bereiken heb je meer nodig: kennis van de nieuwste ingrediënten, beheersing van kooktechnieken en durf iets nieuws te creëren. Cas Spijkers Academie gaat deze uitdagingen samen met jou aan.
Lees verder
Koksopleiding jonge kooktalentenopleiding
Koksopleiding jonge kooktalenten
Koksopleidingen als Cas Spijkers Academie, Sterklas en De Rooi Pannen krijgen steeds meer inschrijvingen. Hoe kijken getalenteerde jonge koks tegen deze opleidingen aan?
Lees verder
Sterklas in bewegingopleiding
Sterklas in beweging
De Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en ROC van Amsterdam is volop in beweging. De afgelopen jaren is deze culinaire topopleiding voor koks explosief gegroeid.
Lees verder

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

CHEF®
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Sauzen van Cíest «a
plantaardig & allergeenvrij

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca