Kokswereld Magazine: opleiding
alles (106) | ingrediënten (51) | recepten (4) | ondernemen (23) | opleiding (13) | quiz (1)
Wat maakt de Cas Spijkers Academie zo bijzonder en welke rol speelt het bedrijfsleven daarin? Een gesprek met 3 vakdocenten en met hoofddocent Cees Helder, SVH Meesterkok en de eerste driesterrenchef in Nederland.
Lees verder |
Afgelopen maandag vond voor de achtste keer Future Talents plaats. Met achttien teams van zowel witte- als zwarte brigade is het de meest toonaangevende gastronomische wedstrijd voor talenten in opleiding.
Lees verder |
Op je 31e gevraagd worden als Executive Chef, het overkwam Casimir Evens. Hij leidt de keuken in het gloednieuwe NH Collection Eindhoven Centre, inclusief VANE Restaurant & Skybar. Een interview over de weg ernaartoe en over ambities.
Lees verder |
Gijs Kemmeren, chef-kok bij Herberg de Kop van ’t Land in Dordrecht reisde afgelopen weekend af naar Milaan om samen met zijn team genoot Robrecht Haex deel te nemen aan internationale vegetarische kookwedstrijd ‘The vegetarian Chance’, en met succes!
Lees verder |
Van de totaal 33 teams wint het koksteam van Nova College Haarlem en het bedieningsteam van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde de eerste prijs. Juryvoorzitter Jacob Jan Boerma: “We laten zien dat onze jeugd in Europa op topniveau meedoet.”
Lees verder |
SVH heeft een serie gloednieuwe leermiddelen ontwikkeld bestaande uit boeken die lezen als een magazine en een onlineomgeving vol video. Kokswereld interviewt SVH directeur Ricardo Eshuis over de laatste ontwikkelingen.
Lees verder |
De koksopleidingen leveren jaarlijks veel koks af. Sommige vallen op door hun bijzondere talenten. We spraken met Jules Wiringa en Marco van der Wijngaard over wat hen beweegt. Ook komen hun chefs Roger Rassin en Raoul Meuwese aan het woord.
Lees verder |
Bepaalde woorden kom je alleen in de professionele keuken tegen. Termen van arroseren tot zeste bekijk je, met de uitleg er bij, in dit gastronomisch woordenboek.
Lees verder |
Jan Smink: “Ons eerste doel is bereikt, we gaan naar de wereldfinale, ik ben hier enorm blij mee. En we zetten Nederland op de kaart, deze wedstrijd leeft nu veel meer dan voorheen. Er zaten in Budapest 70 fans op de tribune, dat was vroeger wel anders.”
|
Het scala aan inheemse producten heeft topchefs als René Redzepi en Heston Blumenthal al doen besluiten er een restaurant te openen. De foodcultuur is aan een opmars bezig. Robbie Smitskamp werkte in Maha Restaurant in Melbourne en doet verslag.
|
Goed koken is de basis, maar om de top te bereiken heb je meer nodig: kennis van de nieuwste ingrediënten, beheersing van kooktechnieken en durf iets nieuws te creëren. Cas Spijkers Academie gaat deze uitdagingen samen met jou aan.
|
Koksopleidingen als Cas Spijkers Academie, Sterklas en De Rooi Pannen krijgen steeds meer inschrijvingen. Hoe kijken getalenteerde jonge koks tegen deze opleidingen aan?
|
De Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en ROC van Amsterdam is volop in beweging. De afgelopen jaren is deze culinaire topopleiding voor koks explosief gegroeid.
|
Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!
|