Kokswereld Magazine: opleiding

alles (139) | ingrediënten (72) | recepten (4) | ondernemen (30) | opleiding (18) | quiz (1)

Slag op de Veldenopleiding
Slag op de Velden
Slag op de Schelde introduceert Slag op de Velden. Met deze nieuwe kookwedstrijd worden gastronomie, wildpluk en bushcraft samengebracht en battelen teams om de prijs voor het beste gerecht op basis van Zeeuws wild en wildpluk in de Zeeuwse natuur.
Lees verder
De rol van de patissieropleiding
De rol van de patissier
Het zijn vaak de laatste momenten van een maaltijd die de gast het meeste bijblijven. We spraken met Steyn Dullens van restaurant Da Vinci over zijn rol als patissier en die van de patisserie in het algemeen.
Lees verder
Dresseren: sleutel tot belevingopleiding
Dresseren: sleutel tot beleving
Dresseren is heel veel meer dan zorgen dat jouw goed uitgedachte gerecht mooi de keuken verlaat. Met dresseren heb je de sleutel tot de ideale smaakbeleving van jouw gasten in handen.
Lees verder
Groentegastles Sterklas Amsterdamopleiding
Groentegastles Sterklas Amsterdam
Cedrat, maitake, rossio en mashua het zijn allemaal groenten die de gemiddelde Nederlander niet kent. Groenteleverancier Rungis is altijd opzoek naar nieuwe smaken. De opgedane kennis delen ze graag, vandaag in de vorm van een bijzondere gastles aan Sterklas Amsterdam.
Lees verder
Cas Spijkers Academie 10 jaaropleiding
Cas Spijkers Academie 10 jaar
Wat maakt de Cas Spijkers Academie zo bijzonder en welke rol speelt het bedrijfsleven daarin? Een gesprek met 3 vakdocenten en met hoofddocent Cees Helder, SVH Meesterkok en de eerste driesterrenchef in Nederland.
Lees verder
Niveau van scholen steeds hogeropleiding
Niveau van scholen steeds hoger
Afgelopen maandag vond voor de achtste keer Future Talents plaats. Met achttien teams van zowel witte- als zwarte brigade is het de meest toonaangevende gastronomische wedstrijd voor talenten in opleiding.
Lees verder
Op je 31e Executive Chefopleiding
Op je 31e Executive Chef
Op je 31e gevraagd worden als Executive Chef, het overkwam Casimir Evens. Hij leidt de keuken in het gloednieuwe NH Collection Eindhoven Centre, inclusief VANE Restaurant & Skybar. Een interview over de weg ernaartoe en over ambities.
Lees verder
Gijs Kemmeren wint Vegetarian Chance Milaanopleiding
Gijs Kemmeren wint Vegetarian Chance
Gijs Kemmeren, chef-kok bij Herberg de Kop van ’t Land in Dordrecht reisde afgelopen weekend af naar Milaan om samen met zijn team genoot Robrecht Haex deel te nemen aan internationale vegetarische kookwedstrijd ‘The vegetarian Chance’, en met succes!
Lees verder
Zo kiezen koks voor jouw bedrijfopleiding
Talent v.d. Toekomst 2017: outsider eerste
Van de totaal 33 teams wint het koksteam van Nova College Haarlem en het bedieningsteam van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde de eerste prijs. Juryvoorzitter Jacob Jan Boerma: “We laten zien dat onze jeugd in Europa op topniveau meedoet.”
Lees verder
Nieuwe leermiddelen voor koksopleiding
Nieuwe leermiddelen voor koks
SVH heeft een serie gloednieuwe leermiddelen ontwikkeld bestaande uit boeken die lezen als een magazine en een onlineomgeving vol video. Kokswereld interviewt SVH directeur Ricardo Eshuis over de laatste ontwikkelingen.
Lees verder
Aanstormend kooktalentopleiding
Aanstormend kooktalent
De koksopleidingen leveren jaarlijks veel koks af. Sommige vallen op door hun bijzondere talenten. We spraken met Jules Wiringa en Marco van der Wijngaard over wat hen beweegt. Ook komen hun chefs Roger Rassin en Raoul Meuwese aan het woord.
Lees verder
Leer financiers makenopleiding
Hoe goed ken jij de keukentermen?
Bepaalde woorden kom je alleen in de professionele keuken tegen. Termen van arroseren tot zeste bekijk je, met de uitleg er bij, in dit gastronomisch woordenboek.
Lees verder
Jan Smink door naar wereldfinale Bocuse d’Oropleiding
Jan Smink naar wereldfinale Bocuse d’Or
Jan Smink: “Ons eerste doel is bereikt, we gaan naar de wereldfinale, ik ben hier enorm blij mee. En we zetten Nederland op de kaart, deze wedstrijd leeft nu veel meer dan voorheen. Er zaten in Budapest 70 fans op de tribune, dat was vroeger wel anders.”
Lees verder
Australië is hot!opleiding
Australië is hot!
Het scala aan inheemse producten heeft topchefs als René Redzepi en Heston Blumenthal al doen besluiten er een restaurant te openen. De foodcultuur is aan een opmars bezig. Robbie Smitskamp werkte in Maha Restaurant in Melbourne en doet verslag.
Lees verder
De weg van kok naar topkokopleiding
De weg van kok naar topkok
Goed koken is de basis, maar om de top te bereiken heb je meer nodig: kennis van de nieuwste ingrediënten, beheersing van kooktechnieken en durf iets nieuws te creëren. Cas Spijkers Academie gaat deze uitdagingen samen met jou aan.
Lees verder
Koksopleiding jonge kooktalentenopleiding
Koksopleiding jonge kooktalenten
Koksopleidingen als Cas Spijkers Academie, Sterklas en De Rooi Pannen krijgen steeds meer inschrijvingen. Hoe kijken getalenteerde jonge koks tegen deze opleidingen aan?
Lees verder
Sterklas in bewegingopleiding
Sterklas in beweging
De Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en ROC van Amsterdam is volop in beweging. De afgelopen jaren is deze culinaire topopleiding voor koks explosief gegroeid.
Lees verder

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca