Kokswereld Magazine: ondernemen

alles (139) | ingrediënten (72) | recepten (4) | ondernemen (30) | opleiding (18) | quiz (1)

Vooruitblik Michelinsterren 2021ondernemen
Vooruitblik Michelinsterren 2021
De door de coronacrisis uitgestelde lancering van de dit jaar digitale Michelingids vindt plaats op maandag 29 maart. Welke restaurants krijgen hun eerste ster, wie gaat naar twee of misschien zelfs naar drie sterren?
Lees verder
Nieuwe Bib Gourmandsondernemen
Nieuwe Bib Gourmands
Michelin presenteerde maandag 9 maart de nieuwe Bib Gourmands van 2021. Dit maal niet in een aparte gids voor de Benelux maar als voorloper en onderdeel van de Michelingids. Nederland telt 13 nieuwe bedrijven met een Bib Gourmand.
Lees verder
Michelin Bib Gourmands vooruitblikondernemen
Michelin Bib Gourmands vooruitblik
Komende dinsdag maakt Michelin de Nederlandse Bib Gourmands bekend. Het zijn de eerste bekendmakingen uit de Michelingids 2021, die op 29 maart wordt gepresenteerd. Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen? En welke restaurants maken kans?
Lees verder
Ondernemen in tijden van coronaondernemen
Ondernemen in tijden van corona
Florian van Dillen en Jeroen en Marleen Brouwer over ondernemen in tijden van corona. Wat als je negen dagen na opening van je nieuwe restaurant alweer moet sluiten door de horecalockdown? En hoe vergaat het restaurants die door hotelkamers al eerder open mochten?
Lees verder
De impact van de Michelinsterondernemen
De impact van de Michelinster
Wat is de impact van een Michelinster en hoe belangrijk zijn restaurantgidsen? We vroegen het aan twee chefs die vorig jaar een Michelinster kregen: Thomas van Santvoort van Flicka in Kerkdriel en Danny Tsang van O&O in Sint Willebrord.
Lees verder
De 30 beste telers op één plekondernemen
De 30 beste telers op één plek
Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs en ondernemers te laten watertanden. De 30-jarige groente- en fruit specialist Rungis kreeg het maandag 3 juni voor elkaar op landgoed Vollenhoven in De Bilt.
Lees verder
Roy Eijkelkamp & Robin van de Buntondernemen
Roy Eijkelkamp & Robin van de Bunt
Op jonge leeftijd de keuken van een sterrenrestaurant overnemen en die sterren behouden. Dat flikten Roy Eijkelkamp en Robin van de Bunt. Een interview over hun weg naar de eigen sterren.
Lees verder
Boost je omzet met  kerstthuismenu’sondernemen
Boost je omzet met kerstthuismenu’s
Steeds meer restaurants ontzorgen hun gasten door het aanbieden van thuismenu’s voor de kerstdagen. Bewerkelijk, maar goed voor de omzet. We vragen drie chefs naar hun tips en ervaringen.
Lees verder
De impact van de Michelinsterondernemen
De impact van de Michelinster
Op 17 december wordt de Michelingids gepresenteerd. Hoe belangrijk zijn restaurantgidsen en reviewsites? Chef Jeffrey Graf van The Duchess in Amsterdam en restaurateur Danny Gonzalez van Fitzgerald in Rotterdam aan het woord.
Lees verder
Alliance Gastronomiqueondernemen
Alliance Gastronomique
Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met rond de 40 restaurants in Nederland en België. Doel is altijd geweest, en altijd gebleven, het op een voortreffelijke manier gasten culinair verwennen.
Lees verder

 

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

 
Succesvol horecaterras op niveauondernemen
Succesvol horecaterras op niveau
Met een horecaterras is geld te verdienen, zeker voor meer laagdrempelige zaken. Maar hoe werkt het als je een restaurant in het betere segment hebt? En hoe belangrijk is ligging, kaart en logistiek op het terras? Drie chef-ondernemers over hun terras.
Lees verder
Strijd mee in de Slag op de Scheldeondernemen
Kokstekort? Wees slim in de keuken
De horeca krijgt het steeds drukker, maar er zijn steeds minder geschoolde koks. Hoe zorg je ervoor dat je geen ‘nee’ hoeft te zeggen tegen een reservering omdat er te weinig koks in de keuken zijn?
Lees verder
Medewerkers met beperking: het werktondernemen
Medewerkers met beperking: het werkt
Een toprestaurant waar een groot deel van het team bestaat uit mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Klinkt tegenstrijdig, maar gebeurt in Zwolle. Hoe je succesvol kan zijn vertelt Josua Oechies van restaurant Vidiveni.
Lees verder
Chefs over de impact van de Michelinsterondernemen
Chefs over de impact van de Michelinster
Op 11 december wordt de, binnen het vak hoog gewaardeerde, Michelingids gepresenteerd. We laten chefs Edwin Kats, Jozua Jaring en Jarno Eggen aan het woord over de impact van de Michelinster die ze kregen.
Lees verder
Ondernemen als medewerkerondernemen
Ondernemen als medewerker
Je bent ondernemer of werknemer. Maar je kunt ook beide zijn. Er veel mogelijkheden om túe ondernemen zonder dat je 100% eigenaar bent. Drie verschillende situaties worden belicht.
Lees verder
Sollicitatietips van restaurateursondernemen
Sollicitatietips van restaurateurs
Een baan als kok zoeken lijkt een peulenschil in deze tijden van tekorten aan vakbekwame koks. Toch zijn werkgevers kritisch bij het aannemen van personeel. Waar letten zij op en hoe kan jij als sollicitant het verschil maken?
Lees verder
Tips voor invullen koks vacatureondernemen
Tips voor invullen koks vacature
Als je in deze tijden een koksvacature hebt ben je het haasje. Of niet? Hoe zorg je er voor dat jouw vacature snel ingevuld wordt? We zetten een aantal tips van horecaondernemers op een rij.
Lees verder
Zo kiezen koks voor jouw bedrijfondernemen
Zo kiezen koks voor jouw bedrijf
Zolang het tekort nog voortduurt heeft de kok op zoek naar een baan meer keus dan ooit. Maar hoe zorg je er als horecaondernemer voor dat koks voor jouw bedrijf kiezen en dat je ze voor langere tijd aan je bedrijf bindt?
Lees verder
Sushi: van snack naar chiqueondernemen
Sushi: van snack naar chique
Dat Japan op culinair gebied veel te bieden heeft is niets nieuws. Kobe beef, blow fish, en zo gaat het lijstje nog wel even door. Met stip op 1 staat natuurlijk sushi. Kokswereld liep een dag mee met Yosuke Imada van restaurant Kyubey in Japan.
Lees verder
De Europese keuken in Japanondernemen
De Europese keuken in Japan
Opvallend veel restaurants die de Europese keuken vertegenwoordigen staan in de Japanse Michelingids. Tweesterrenchef Dominique Bouchet deelt zijn visie.
Lees verder
Michelin-sterren in Tokioondernemen
Michelin-sterren in Tokio
Als we de Michelingids voor 2016 moeten geloven is een culinaire trip naar Tokio aan te raden. Opvallend veel restaurants die de Europese keuken vertegenwoordigen staan in de gids. Kokswereld licht twee toprestaurants uit. Vandaag deel één van een tweeluik: Quitenssence.
Lees verder
Culinaire vertalingenondernemen
Culinaire vertalingen
Ben je bezig met de vertaling van je menukaart en kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze culinaire vertalingen naar het Frans, Duits en Engels. Uiteraard zijn aanvullingen en verbeteringen altijd welkom.
Lees verder
Het kokstekort: oorzaken en gevolgenondernemen
Het kokstekort: oorzaken en gevolgen
Het wemelt al tijden van de koksvacatures, veel horecabedrijven hebben de grootste moeite om vacatures opgevuld te krijgen. En dat terwijl er meer inschrijvingen op koksopleidingen zijn dan ooit. Welke kansen en moeilijkheden zijn er?
Lees verder
A day at Pure C Restaurantondernemen
A day at Pure C Restaurant
Pure C is een concept van Sergio Herman: een Zeeuws-Vlaams Ibiza, met aantrekkelijke cocktails en uitdagende gerechten. De keuken wordt geleid door Syrco Bakker. Deze jonge chef ontving al na anderhalf jaar de eerste Michelin-ster.
Lees verder

 

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

 
Michel van der Kroft over de gidsenondernemen
Michel van der Kroft's tweede Michelinster
Michel van der Kroft kookte in Le Garage en de Kersentuin voor hij in 2006 naar ‘t Nonnetje kwam. In 2014 ontving hij met zijn team de tweede Michelinster. Welke impact hebben de gidsen en wat verandert een tweede ster?
Lees verder
Suiker & de bietencampagneondernemen
Chef Yuri Wiesen over de gidsen
Afgelopen jaar ontving patron-cuisinier Yuri Wiesen van restaurant Wiesen in Eindhoven zijn eerste Michelinster. Welke impact hebben de gidsen op hem gehad?
Lees verder
Be social, het levert op!ondernemen
Be social, het levert op!
Het lijkt alsof een horecabedrijf niet meer zonder social media kan. En dat is ook zo! Social media levert inspiratie én gasten op, zo stellen chefs Soenil Bahadoer en Bert van Buschbach.
Lees verder
Kostprijsberekening ingrediëntenondernemen
Kostprijsberekening ingrediënten
Ontdek hoeveel je overhoudt na het schoonmaken van vis, groente of fruit en wat de prijs wordt van je eindproduct. Reken je verlies en rendement hier per ingrediënt uit.
Lees verder
Chefs aan tafelondernemen
Chefs aan tafel
Drie toonaangevende chefs vertellen over hun motieven om bij de gast aan tafel te komen. "Ik heb het contact met de gast juist nodig om goed te kunnen presteren, het geeft een extra dimensie aan mijn werk." Aldus Margo Reuten van restaurant Da Vinci**.
Lees verder

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca