Mirabelle

Seizoen:
Het oogst seizoen is augustus/september.

Herkomst:
Een klein ras pruim, die oorspronkelijk uit West Azië komt en geel-oranje van kleur is. Een zeer aromatische vruchtje.
De teelt vindt veelal nog plaats in frankrijk grotendeels in de regio Nancy-Metz.

Toepassing:
De zoete mirabelle is zeer geschikt om te verwerken in o.a. patisserie, desserts of om in te maken (wecken) ook kan het op siroop gezet worden.
Mirabelle



Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Patisserie Unique
patisserie, brood en ijs

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Hanos Horeca Groothandel
wereld in vers &(non-)food

Rungis BV
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca