Lime Caviar of Citrus Kaviaar

Seizoen: van januari tot half april

Herkomst: Lime Caviar, ook wel finger limes genoemd (Citrus australasica) is een citrusvrucht, bekend sinds 1895 in Australië.Lime Caviar

De wilde Lime Caviar groeit in de vochtige subtropische wouden, grenzend aan de subtropische regenwouden van Australië.  

Het lage houtgewas groeit op natuurlijke wijze tot op een hoogte van drie tot vijf meter. De boom heeft maar weinig gebladerte en groeit zeer langzaam en draagt pas na vele jaren vrucht.

Alleen als de boom op de juiste wijze wordt geënt, groeit de plant uit tot een commercieel waardevolle citrusboom.

Toepassing: De vrucht is aan de buitenkant niet op zijn mooist, maar als je de Lime Caviar doorsnijdt of als je de schil openbreekt, springen de mooie bolronde celletjes uit de vrucht.

Als u bijt op deze verse bolletjes, barsten ze open en ervaar je een  overweldiging van fruitig-frisse lime-smaak. 

Lime Caviar

Citrus caviar is er in verschillende ‘natuurlijke’ kleuren: pink, doorzichtig, groen, bordeaux en geel. Lime Caviar: met een zeevruchten, Japans geïnspireerde gerechten, salades, cocktails, dressings en desserts.



Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Patisserie Unique
patisserie, brood en ijs

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Hanos Horeca Groothandel
wereld in vers &(non-)food

Rungis BV
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca