La Bonnotte

La BonnotteSeizoen:
Tweede week van mei tot eerste week van juni. Eén week in mei zijn circa 2500 mensen met man en macht bezig om, op het Franse eiland Noirmoutier, het exclusieve ziltige aardappeltje ‘La Bonnotte’ handmatig te rooien.

Herkomst:
Het exclusieve aardappeltje is afkomstig van het Franse eiland Noirmoutier. In de eerste week van mei zijn 2500 mensen met man en macht bezig om het aardappeltje ‘La Bonnotte’ handmatig te rooien. Door de teelt op de lichte, zanderige grond en de invloeden van eb en vloed, waardoor het gewas regelmatig overspoeld wordt met zeewater en algen, krijgt ‘La Bonnotte’ de smaak van de zee via de natuur mee.

La Bonnotte

Smaak:
De smaak wordt door kenners omgeschreven als zilt en nootachtig.

Toepassing:
Voornamelijk bereidingstechnieken waarbij de bijzondere smaak goed tot z'n recht blijft komen zoals koken, poffen en pureren.

La Bonnotte

Een aardappeltje op de wereldranglijst “most expensive Foods in the World”.
Op de website van “most expensive Foods in the World” staat ‘La Bonnotte’ al jaren op de vijfde plaats naast producten als Saffraan, Macadamia noot, Witte Kaviaar, Witte Truffel, Wagyu beef, Kopi Luwak en andere bijzondere producten.

Chefs over de hele wereld kijken elk jaar uit naar ‘La Bonnotte’ om deze primeur te kunnen serveren aan hun gasten. Er zijn al heel wat mooie gerechten gecreëerd met deze exclusieve delicatesse. lees over meer speciale groenten...


‘La Bonnotte’ ook dit jaar weer exclusief bij Rungis
In 2007 kregen we voor het eerst de vraag naar het La Bonnotte aardappeltje. Er zijn heel wat inspanningen verricht om deze “Franse Trots” naar Nederland te krijgen. Er is alleen al in Frankrijk vraag naar zo’n 100 ton ‘La Bonnotte’ terwijl de verwachte opbrengst per jaar maar circa 20 ton is. In 2009 heeft Rungis exclusiviteit voor ‘La Bonnotte’ gekregen en ook dit seizoen hebben we weer de enige echte ‘La Bonnotte de Noirmoutier’ exclusief voor Nederland.

Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

Rungis, dé specialist voor de horeca in aardappelen, groenten, fruit, paddenstoelen en kruiden onderscheidt zich door het complete assortiment AGF: van het basis assortiment in Du Marché en Top kwaliteit, verse sappen, panklare producten, biologische AGF, vergeten en onvergetelijke groenten, streekproducten uit alle windstreken en ‘natuurlijk’ van eigen bodem.

Het draait bij ons om product én klant. Rungis signaleert gastronomische trends en zorgt ervoor, dat de chefs op de hoogte blijven en tijdig hun inkopen in de keuken hebben.

De Rungis signature onderstreept de kwaliteit van de dienstverlening, kwaliteit op ieder vlak: product, prijs, presentatie, passie, professionaliteit, persoonlijke aandacht, en SERVICE in hoofdletters.

- Klantgericht werken, kwaliteit van producten afgestemd op uw wensen.
- Bezorging van maandag t/m zaterdag met eigen koel vervoer.
- 24 uur per dag kunnen bestellen via telefoon, fax of e-mail.
- Menu planning, wij zorgen voor het op voorraad houden van producten.
- Persoonlijke begeleiding, wij informeren u over primeurs of aanbiedingen.
- Aanrijpen, wij kunnen groente en fruit dagelijks eetrijp aanleveren.
- Directe inkoop van o.a. sla soorten, mini groenten en primeurs bij coöperatieve tuinders in Frankrijk. Meermaals per week vers aangevoerd.
- Gesneden producten, het gewenste formaat zoals u het wilt of op uw recept samengesteld uit onze snij keuken
- Paddestoelen, van champignons tot wilde paddestoelen uit voorraad leverbaar.
Exclusief leverancier van “Vergeten groenten”.
- Dagverse sappen, waarbij speciale mixen geleverd kunnen worden.

Indien wij uw nieuwsgierigheid gewekt hebben, kunt u een bezoek brengen aan onze website waarop wij ons uitgebreid presenteren. www.rungis.nl

Uiteraard kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om nader kennis te maken.

Met vriendelijke groet,
Sales team Rungis

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
19 t/m 21 september 2022

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca