Cerisa (kers van de soorten Regina en Kordia)

Regina en Kordia hebben kwaliteiten die anderen niet hebben. Het zijn late rassen, met een relatief kleine pit. Kordia en Regina hebben veel vruchtvlees en een stevige bite”. Het optimale oogstmoment’ door overkapping. De Kordia is van origine een Tsjechisch ras. De kersen zijn perfect, een beetje hartvormig. Hierin moet geen water komen te staan. Dan zal de kers barsten.

CerisaDe bomen werden zo overkapt dat het zonlicht vrij spel heeft maar regen en hagel geen schade aan kan richten. De bomen staan zo geplant dat de wind erdoor kan blazen waardoor ze minder gevoelig zijn voor schimmels en ziekten. De Cerisa’s kunnen hierdoor milieubewust, bijna biologisch worden geteeld. Ook beschermd deze wijze enigszins tegen vogels en insecten.

Stof daalt minder op de steenvruchten neer, waardoor de Cerisa’s glimmen, bijna fonkelen als diamanten. Een ander groot voordeel is: door de overkapping kan het allerbeste oogstmoment worden afgewacht. Dit in tegenstelling tot bomen die niet overkapt staan en waarvan de kersen meestal te vroeg worden geplukt om risico’s uit te sluiten. Juist het ‘optimale oogstmoment’ zorgt voor de fantastische smaak en kleur.

Wanneer behoort een kers tot de Cerisa Limited Edition? De grootte van een Cerisa kers is minimaal 28 mm of groter en mooi van vorm. Op verzoek kunnen er ook in kleine hoeveelheden Cerisa’s op grootte worden geselecteerd. Een Cerisa is optimaal aan de boom gerijpt, zolang dat “de inkt in de steel komt”. Hierdoor is de
Cerisa subliem van smaak, donkerrood paars van kleur en glanst zomersvers.

Een Cerisa heeft een lange groene steel met een kurk! De kurk is het gedeelte waarmee de steel aan de boom hecht. “Een kers verliest zijn sappen niet via de huid maar via de steel”.

Cerisa kerssen

Het plukken van de kersen moet zorgvuldig gebeuren, een Cerisa is met kurk, hierdoor blijft hij sappig én met een zalige bite! Een Cerisa kers is van het ras Kordia of Regina en hebben in verhouding een kleine pit en dus meer vruchtvlees. Kersvers: Cerisa’s worden ’s morgens zeer vroeg geplukt, zorgvuldig gesorteerd (alleen de allerbeste kersen mogen Cerisa’s heten) en direct gekoeld naar Rungis vervoerd.

Cerisa kerssen

De kersverse steenvruchten worden
verpakt in speciale dozen met een zogenaamde X-tend. Door deze verpakking blijft het CO2 gehalte en het zuurstof op de juiste waarden en behoudt de eetrijpe Cerisa tot zeker anderhalve week haar kwaliteit.Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
19 t/m 21 september 2022

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca