Cavalo Nero

Seizoen:
Verkrijgbaar oktober t/m december (afhankelijk van de buitentemperatuur) Cavelo Nero

Herkomst:
Tot in de 19e eeuw in Nederland geteeld, nu alleen nog kleinschalig. Vanaf september/oktober via aanvoer uit Italië verkrijgbaar tot de tijd dat het ook daar te koud wordt.

Toepassing:
Ook wel palmkool of zwarte boerenkool genoemd. Het is een familielid van onze boerenkool, gladder blad en witte nerven zijn de kenmerken van dit product. De bladeren dienen iets langer gekookt te worden als boerenkool. De bladeren van nerven ontdoen en daarna blancheren alvorens kort te roerbakken in olijfolie is een heel geschikte manier om een mooi groente garnituur te serveren.



Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Patisserie Unique
patisserie, brood en ijs

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Hanos Horeca Groothandel
wereld in vers &(non-)food

Rungis BV
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca