Cavalo Nero

Seizoen:
Verkrijgbaar oktober t/m december (afhankelijk van de buitentemperatuur) Cavelo Nero

Herkomst:
Tot in de 19e eeuw in Nederland geteeld, nu alleen nog kleinschalig. Vanaf september/oktober via aanvoer uit Italië verkrijgbaar tot de tijd dat het ook daar te koud wordt.

Toepassing:
Ook wel palmkool of zwarte boerenkool genoemd. Het is een familielid van onze boerenkool, gladder blad en witte nerven zijn de kenmerken van dit product. De bladeren dienen iets langer gekookt te worden als boerenkool. De bladeren van nerven ontdoen en daarna blancheren alvorens kort te roerbakken in olijfolie is een heel geschikte manier om een mooi groente garnituur te serveren.



Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

Speciaalsauzen van Remia
natuurlijk de lekkerste

Rungis
enthousiast over groenten

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

Like!Mayo voor iedereen
plantaardig & allergeenvrij

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Sauzen van C´est Ça
plantaardig & allergeenvrij

Spectank
de schoonmaak oplossing

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca