Cantharellen Girolles

Herkomst:
Het is een zeer geliefde paddenstoel die groeit in loof- of naaldbossen. Veel gebruikt bij vleesgerechten. Ze zijn verkrijgbaar in nopjes, zowel kleine als grove. Cantharellen moeten er droog en stevig uitzien. Ook ideaal om in te vriezen als ze goed verkrijgbaar zijn.

cantharel

Smaak en Kleur:
Cantharellen Girolles, een vlezige paddenstoel, met een iets peperige smaak. De cantharel heeft een trechtervormige hoed waarin de steel overloopt. De kleur varieert van lichtgeel tot donkergeel. De hoed van de cantharel is ter grootte van een duim.

Toepassing:
Was en schil de cantharel alleen als het nodig is. Snijd een eindje van de steel en veeg zand en vuiligheid weg met een zacht borsteltje of een vochtig doekje. Voeg canthellen altijd pas op het laatst toe bij de bereiding, ze kunnen namelijk snel taai worden. De cantharel kan worden gebakken of bijvoorbeeld worden verwerkt in ragout of een omelet.



Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Patisserie Unique
patisserie, brood en ijs

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Hanos Horeca Groothandel
wereld in vers &(non-)food

Rungis BV
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca