Aspergetips

AspergetipsJonge aspergetips zijn zo mals dat ze niet geschild hoeven te worden en rauw
eetbaar zijn. Ze smelten bijna op de tong.

De meest planeetvriendelijke manier om asperges te telen is op biologische wijze. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Planten krijgen de tijd om te groeien in een natuurlijk tempo. Het duurzame, verstilde tempo van de asperge. Dit bevordert uiteraard de kwaliteit, zowel van de smaak, als van onze gezondheid.

Jong is bijna altijd lekkerder. Dat geldt ook voor de asperge(plant.) Daarom komen deze Superior Queens van velden die jong en energiek zijn.

Foto: Superior Queens en Queenies

Een cadeautje van eigen bodem: Het is de bodem van Limburg die mede de smaak van de asperge bepaalt. De zanderige grond, met basismineralen van een overstromende en meanderende Maasrivier, is bij uitstek geschikt voor de Queenies. De bodem is licht genoeg voor de asperge om te groeien en voedzaam genoeg om stevig en extra smaakvol te kunnen zijn.

Hand geselecteerd: De Queenies worden na het algemene sorteerproces geselecteerd en gebundeld (200 gr) in de maatvoering: dikte 8-12mm en lengte 12cm. De tips krijgen net als andere asperges een na-oogst behandeling om verkleuring tegen te gaan. De tips gaan 4-6 uur in het water en worden daarna met de hand gesorteerd.Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
19 t/m 21 september 2022

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca