Amandelpaddenstoel

Herkomst & seizoen:
De Amandelpaddenstoel groeit in Brazilië en Argentinië, onder tropische omstandigheden, in het wild. Op kleine schaal wordt deze paddestoel nu ook in Nederland geteeld. Men is erin geslaagd om deze soort te cultiveren en jaarrond dagelijks vers te oogsten.Amandel paddestoel

Omschrijving:
De Amandelpaddenstoel heeft een karakteristieke vorm, die lijkt op een grillig gevormde champignon. De hoed is bruin in verschillende kleurnuances. De steel is wit, dikker en langer dan die van de witte champignon. Het vruchtvlees is stevig. De hoed is vaak net zo hoog als de diameter.

Er wordt geoogst in diameters van 50 mm tot 80 mm. De Amandelpaddenstoel heeft een ‘hoge droge stof –gehalte’ waardoor deze weinig vocht loslaat tijdens de bereiding.

De smaak:
De Amandelpaddestoel, agaricus murrillis blazei, wordt in de gastronomie gewaardeerd om zijn smaak: een mooie amandeltoon en een vleug anijs. De ‘bite’ is stevig, de amandel smaak niet opdringerig. De nasmaak blijft enige tijd in de mond prettig aanwezig.

Teelt:
Van een beperkt aantal paddenstoelen, waaronder de Amandelpaddenstoel, kent de mens het geheim van de groei: niet op levende bomen, maar op dood blad. Amandelpaddestoelen worden geteeld op een mengsel van paardenmest, stro gemengd met kuikenmest en gips, afgedekt met een laagje dekaarde. De Amandelpaddenstoel is een trage groeier met een beperkte opbrengst.

Wat zit er in Amandelpaddenstoelen?
Behalve dat de Amandelpaddenstoel heel smakelijk is, heeft hij een positieve werking op het beter functioneren van de menselijke organen. Hierdoor wordt deze paddenstoel ook gebruikt in de farmaceutische industrie. De amandelpaddenstoel bevat Vitamine A, C, Natrium, Kalium, Calcium, Fosfor, Magnesium en IJzer.Deze informatie is aangeboden door Rungis BV
Groothandel met passie voor groente en fruit!

www.rungis.nl

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
19 t/m 21 september 2022

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca