Koksopleiding De Helende Chef

Een opleiding voor mensen met passie voor koken die zich bewust zijn van de meerwaarde van biologische voeding. Heb jij veel ervaring met het werk in een professionele keuken en vind je voeding de basis voor een gezond lichaam? Zet dan de volgende stap!

Herborist Dave Zwaartman
Herborist en Chef-kok Dave Zwaartman

Dit is de nieuwste opleiding van Kruidencentrum De Sprenk. Het is een zeer complete opleiding op het gebied van de bereiding van wilde planten, gezondheid bevorderende kruiden en voeding. De Chef-kok van de opleiding is Dave Zwaartman, kok, Herborist, en bekend geworden als Chef-kok van Restaurant Aan Zee in Oostvoorne.

Herborist Dave Zwaartman

Je wordt opgeleid tot kruidendeskundige
Als hedendaagse Helende Chef ben je een persoon met passie voor koken en kennis van de hedendaagse kooktechnieken. Je wordt opgeleid tot kruidendeskundige met een veelzijdige kennis van eetbare planten, gezonde voeding en de gezondheid bevorderende eigenschappen van planten.

Herborist Dave Zwaartman
Duindoornbessen

Vaardigheden
Als Helende Chef wordt je opgeleid instaat te zijn kruiden en wilde planten te herkennen, te oogsten en te verwerken tot smaakvolle gerechten, kruidentheeën, dranken, tincturen, of bijvoorbeeld oliën. Ook kan de Helende Chef kruiden- en voedingsadviezen geven en voorlichting en rondleidingen in kruidentuinen verzorgen.

De smaak van kruiden die gegroeid zijn in de vollegrond, met een samenstelling die zo dicht mogelijk ligt bij het oorspronkelijke biotoop, is vele malen intenser dan van elders geteelde kruiden.

Herborist Dave Zwaartman
Rozenbottel en rozenbottel bloem

Technieken
In de opleiding staat centraal dat je een product helemaal zelf maakt, van het begin tot het einde. Ook technieken als fermenteren, het drogen van kruiden en het maken van dranken komen aan de orde.

Meer informatie
Is je interesse gewekt? Lees verder op desprenk.nl over de lesinhoud en studiebelasting of neem contact op met Dave Zwaartman.


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht!

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks!

Debic
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Unilever Food Solutions
door chefs voor chefs

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca