Gijs Kemmeren wint The Vegetarian Chance 2017 in Milaan

Gijs Kemmeren wint The Vegetarian Chance Milaan

Gijs Kemmeren, chef-kok bij restaurant ‘Herberg de Kop van ’t Land’ in Dordrecht reisde afgelopen weekend af naar Milaan om samen met zijn team genoot Robrecht Haex deel te nemen aan de internationale vegetarische en veganistische kookwedstrijd ‘The vegetarian Chance’.

Gijs Kemmeren

Tijdens de 4e editie op 28 mei, georganiseerd door Pietro Leemann (één Michelin-ster, restaurant Joia) was de winst voor de Nederlanders. Ze namen het op tegen 8 vooraf geselecteerde finalisten van over de hele wereld.

Gijs Kemmeren

Gijs Kemmeren wist indruk te maken met zijn 2 gerechten, veganistisch voorgerecht geïnspireerd op de klassieke erwtensoep geserveerd in het seizoen en een vegetarisch hoofdgerecht van asperges, tuinbonen en karnemelk. Bijzonder vond de jury de keuze voor eenvoudige producten maar deze op een manier te presenteren dat ze heel veel indruk maakten op het bord.

Gijs Kemmeren

‘Ontzettend veel delicate en verschillende smaken in de gerechten zonder elkaar de overstemmen bracht gerechten voort die volledig in balans waren’, vertelde Leemann. Daarnaast prees de jury ook het gebruik van producten die voortkomen uit restverwerking, zoals de gebruikte azijn en olie van de tuinboonpeulen die het restaurant zelf produceert.

Gijs Kemmeren

Daarnaast wist het Nederlandse team ook nog een extra award in de wacht te slepen: ‘de Orogel Wellnes award’. Voor het gebruik van duurzame, lokale producten en de no-waste gedachten waar ‘Herberg de Kop van ’t Land’ voorstaat.

Op de tweede plaats eindigde de Peruaanse chef-kok Rafael Rodriquez met zijn Andes-Amazone geïnspireerde gerechten.

www.kopvanhetland.nl


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Debic
room voor dé professional

Afzuigkanaal reiniging
Gewoon Sgoon ontzorgt

Rungis
enthousiast over groenten

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Gastvrij Rotterdam
20 t/m 22 september 2021

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca