Registreer nu jouw gratis toegangskaarten

Nederlandse finale van de Bocuse d’Or

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt bekend wie Nederland mag vertegenwoordigen op tijdens de Europese Bocuse d’Or finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. De vakjury staat onder leiding van Jonnie Boer, 3-sterrenkok en al jarenlang voorzitter van Bocuse d’or Nederland.

Gastvrij Rotterdam
Kandidaten finale Bocuse d’Or Nederland

Jonnie Boer: “De spanning zal voelbaar zijn op de finale van Bocuse tijdens Gastvrij Rotterdam met deze talentvolle kandidaten. Overal wordt op gelet. Alles moet kloppen. Van voorbereiding, hygiëne-eisen tot het culinaire eindresultaat op de 8 borden.”

Gastvrij Rotterdam
Vakjury eerdere finale Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam

Kandidaten finale Bocuse d’Or Nederland
• Gert van der Heijden, landgoed Hotel Het Roode Koper* (Leuvenum)
• Kees Visser, restaurant Bij Kees (Zierikzee)
• Thomas Beekhuis, Bos&Bos Catering/DOTgroningen (Groningen)
• Lars Drost, restaurant Ciel Blue** (Amsterdam)
• Marco van der Wijngaard, restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht)

Aanstormend kooktalent
Marco van der Wijngaard met zijn gerecht tijdens Slag op de Schelde

De opdracht
Het bestuur heeft ervoor gekozen om groenten dit jaar centraal te stellen met als thema ‘verfijning’. Er wordt een vis- en een vleesgerecht gemaakt. Bij het visgerecht geldt dat 80% van het gerecht uit groenten moet bestaan en 20% uit vis. De kandidaten hebben 5 uur en 35 minuten de tijd en presenteren bij de Nederlandse finale 8 gelijk opgemaakte borden aan de jury. Dit geldt als opmaat naar de 12 borden en presentatie op een schaal die tijdens de Europese finale in Turijn verplicht is.

Registreer nu jouw gratis toegangskaarten


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Hellmann's Hotspot
ga voor méér gasten

Hollandia
samen grenzen verleggen

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
18 t/m 20 september 2017

OFYR
the art of outdoor cooking

Unilever Food Solutions
opsmaak magazine

Nice to Meat
meat is art

Nestlé Professional
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Cookinglife
servies winkel

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca