Groeispurt voor 6e editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kende weer een stijging op alle fronten. Met 450 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen, masterclasses en demonstraties werden wederom records gebroken. Maar liefst 14264 vakprofessionals passeerden de toegangspoorten van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy, een stijging van maar liefst 12%.

Bezoekers konden zich drie dagen lang oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. De kwaliteit van het ruime aanbod was opnieuw hoger en een goede afspiegeling van de op volle toeren draaiende horecabranche. Ook het aantal vierkante meters beursoppervlakte breidde zich uit naar maar liefst vijf goedgevulde beurshallen, en de ruimte werd benut door een grote diversiteit aan leveranciers van food en non-food, waarvan vele met primeurs en noviteiten.

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam presenteerde verschillende themapleinen en een hoogwaardig programma verspreid over drie beursdagen waarin meerdere sterrenchefs acte de présence gaven. Ook kende de horecavakbeurs veel nieuwe initiatieven en finales, zoals The Green House pop-up restaurant, de uitreikingen van de AD Gouden Pollepels, de inauguratie van de eerste SVH Meesterhorecaondernemer, de strijd om Het Glazen Kalf, de eerste editie van de interland tussen Nederland en België om de PalingBokAal, Entree’s Best Barista competitie, een FoodIntro LIVE Paviljoen en een heuse Stage of Spirits.

Godfried van der Lugt, Managing Director van Gault&Millau Nederland: “De beurs is groter dan ooit. Het is een beurs die zich onderscheid door de hoge kwaliteit, dat is al vanaf dag één zo geweest en ieder jaar wordt het weer mooier en beter.”

Gastvrij Rotterdam

Patricia van Krieken, Manager Marketing & Communicatie van Van Drie Group: “De hallen zijn prachtig aangekleed, er is echt oog voor detail, de beurs wordt ieder jaar groter, steeds meer exposanten willen hier graag komen exposeren. Het is gewoon een prachtig platform voor de Nederlandse horeca om elkaar te treffen.”

Robèr Willemsen, Landelijke voorzitter van KHN Nederland: “Gastvrij Rotterdam was weer beter en mooier dan andere jaren. Het leek nog intiemer terwijl de beurs gegroeid is. Zowel bezoekers als exposanten straalden positiviteit uit, wat ook past bij de tendens in de branche”

Mark Pieters, Head of HoReCa van METRO/MAKRO Cash and Carry: “Je vindt op een relatief klein oppervlak, een heel breed aanbod voor de horeca ondernemer. Gastvrij Rotterdam is een hele toegankelijke beurs, waar je het hele aanbod in foodservice Nederland wel tegen komt.”

Gastvrij Rotterdam

Dion Spronk, Rayon-Manager bij Verstegen Spices & Sauces B.V.: “Gastvrij Rotterdam is voor mij de meest inspirerende beurs die er op dit moment is in Nederland voor de professionele horecamarkt. Er komen hier zeer serieuze bezoekers en ook standhouders en dat zie je terug in het niveau van de stands. Het is een mooi platform om nieuwe producten te introduceren en je ziet dat het niveau blijft stijgen.”

Iris Kranenburg, Hoofdredacteur van Entree Magazine: “Gastvrij Rotterdam is een hele interessante beurs voor iedereen die professioneel met de horeca bezig is. Je ziet veel innovaties op het gebied van eten en drinken, maar ook op het gebied van automatisering, dus eigenlijk alles wat een ondernemer nodig heeft in zijn zaak. De sfeer is goed en je merkt dat mensen uit heel Nederland hier echt naar toe komen om elkaar hier te ontmoeten.”

Gastvrij Rotterdam 2019
De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment. Meer informatie is te vinden op www.gastvrijrotterdam.nl.


Lees meer in Kokswereld Magazine


Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

Santa Maria
inspired by street food

Speciaalsauzen van Remia
natuurlijk de lekkerste

Rungis
enthousiast over groenten

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht

Like!Mayo voor iedereen
plantaardig & allergeenvrij

BIOdisposables.shop
duurzame dUsposables

Gastvrij Rotterdam
21 t/m 23 september 2020

Sauzen van C´est Ça
plantaardig & allergeenvrij

Spectank
de schoonmaak oplossing

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca