Pagina 1 van 1

welk boek raden jullie mij aan..??

Geplaatst: 20 apr 2006, 18:26
door Sandman
Ik ben op zoek naar goede kookboeken die mij kunnen helpen bij het verfijnen van mijn recepten en technieken, het enige wat tegenzit is de torenhoge prijzen van de boeken.

Wat zijn de absolute aanraders volgens jullie..??

Alvast bedankt,

Sander

Geplaatst: 26 apr 2006, 07:56
door Leo
"le Cordon Bleu"

handboek kooktechnieken.
is een goed boek, volgens mij.

Geplaatst: 26 jul 2006, 21:49
door Tim
Leo schreef:"le Cordon Bleu"

handboek kooktechnieken.
is een goed boek, volgens mij.
Hey Leo,

Hebben we het over "Le Cordon Bleu Cooking School, Kitchen Essentials".
want die staat op bol.com in het engels...verder nog tips voor goeie boeken?

Geplaatst: 27 jul 2006, 14:09
door danny
da vinci code?? :lol: :lol:

nee ff zonder dolle,,,,,,,,,,,,,,,,in de free reecord shop doen ze goedkoop koopboeken weg (zitten vaak leuke tussen,,,,alain ducasse etc)

Verder zweer ik bij de basis,,,,,,,,,,,,,,,escoffier etc (pauli's evt)

2e hands

Geplaatst: 27 jul 2006, 17:24
door Jord
denk ook eens aan 2e hands boeken!
gedurende mijn tijd in Florida heb ik via amazon.com honderden boeken voor geen geld binnen laten komen. Boeken die in de kaft op 50$ staan kocht ik voor 16,50. Bij 'De Slegthe' in den haag koop je bijvoorbeeld het prachtige boek 'return to cooking van eric ripert' voor maar 17,50 ipv 50$

En geen aantekeningen of beschadigde kaften enzo.
ik loop morgen mijn verzameling nog wel na voor tips, meeste boeken zijn echter engelstalig.....

de keuken van de leest vaesen

Geplaatst: 29 nov 2006, 13:43
door the quidnunc
schitterend boek, 160 pagina's. geweldige foto's. als je het bij de leest zelf besteld via hun site, krijg je een gesigneerd exemplaar, zij nemen contact met je op. :idea: is trouwens ook goedkoper dan via tussenhandel. :idea:

mvg bart wijten

Geplaatst: 29 nov 2006, 23:03
door vinc
ja 'le Corden Blue' is een perfect boek om je bereidingstechnieken goed onder de knie te krijgen, daarnaast vind ik 'Food' het grote ingredienten boek ook fantasties.....al is het alleen maar om je produkt kennis te verbreden!! Hij kost wel 60 euro!!

Geplaatst: 30 nov 2006, 00:49
door ralph geerts
FOOD is top boek

Geplaatst: 30 nov 2006, 21:31
door Emiel
Food is inderdaad een top boek, hier staat gewoonweg alles in. Maar kijk ook is op de site van uitgeverij Pelckmans (boeken zijn zo in de winkel te koop): http://www.pelckmans.be/index_registrat ... =catalogus

Wij hebben deze leerboeken niet gebruikt op school maar heb wel 3 boeken van de reeks gekocht. Basisbegrippen uit de keuken, brood- en banketbakkerij en basisgerechten. Als je iets niet meer weet uit je leertijd...ff opzoeken en je hebt het direct gevonden. Alles staat er in!