temperatuur sensor voor de koekenpan

Vrijheid van creative mening!
Koen Zaandam
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 dec 2017, 20:21

temperatuur sensor voor de koekenpan

Bericht door Koen Zaandam »

Beste dames en heren van de lekkere smaak,

Voor een klein projectje ben ik op zoek naar een temperatuur sensor om los in de koekenpan te doen... Ik dacht dat zo iets vast wel bestond, maar ik kan het niet vinden :? De besturing achter mijn toch wel prijzige inductie plaat is overleden en deze heb ik vervangen voor mijn eigen elektronica (arduino).

Nu heb ik het zo gemaakt dat er een temperatuur ingesteld kan worden op de oude display. Deze temperatuur wordt dan netjes op peil gehouden door het vermogen van de plaat te regelen. Me betere drie kwart heeft al helemaal uitgezocht welke temperaturen bij welke gezonde olie... bla die bla bla... gezond... (ik heb 2 rechter handen waar ik graag mee sleutel en eet, koken is haar hobby :wink: ).

Er zijn een paar voorwaarde waaraan de sensor moet voldoen; Digitaal, een temperatuurbereik tussen de 80 en 200 graden. Het kastje achter de sensor wordt niet gebruikt (het maakt niet uit of het een NTC of PTC is). Misschien dat er een (industriële) kookplaat of iets dergelijks is waarmee dit kan? Het gaat voornamelijk om het meten van de olie temperatuur. De temperatuur zondes die je in een stuk vlees steekt werken niet zo goed helaas.

Al er iemand iets weet dan hoor ik het graag :wink:

Groetjes,

Koen.
Plaats reactie