Saus reduceren tot blokje dat dan smelt op pasta?
Geplaatst: 17 aug 2014, 08:34
Ik ben bezig aan de grootste uitdaging die ik ooit ben tegengekomen.
Ik zou een pasta moeten maken, daarlangs op het bord een blokje, perfect kubusvormig, dat een saus is. Als je dan de saus op de warme pasta legt, hoort het blokje te smelten, zodat het een vloeibare saus is.
Tot zover mijn probleem, ik krijg alles gedaan, de saus tot een reductie die nog heel lekker smaakt, ... Maar dat blokje...
Ik heb gelatine geprobeerd, maar ofwel is het blokje te soft en is het geen mooie kubus, ofwel is het te hard en smelt hij niet weg.
Is er iets anders dat ik kan gebruiken? Als Knorr het kan met hun sausketeltjes moeten onze koppen samen het toch ook kunnen he?
Ik zou een pasta moeten maken, daarlangs op het bord een blokje, perfect kubusvormig, dat een saus is. Als je dan de saus op de warme pasta legt, hoort het blokje te smelten, zodat het een vloeibare saus is.
Tot zover mijn probleem, ik krijg alles gedaan, de saus tot een reductie die nog heel lekker smaakt, ... Maar dat blokje...
Ik heb gelatine geprobeerd, maar ofwel is het blokje te soft en is het geen mooie kubus, ofwel is het te hard en smelt hij niet weg.
Is er iets anders dat ik kan gebruiken? Als Knorr het kan met hun sausketeltjes moeten onze koppen samen het toch ook kunnen he?