Ik heb de laatste tijd veel gelezen over moleculaire gastronomie. Ik ben zelf een laborant, maar ik houd ook erg van koken. Wat mij betreft is dit de ideale combinatie. Ik zou graag dineren bij een restaurant ergens in Nederland dat mij heerlijke moleculair gastronomische gerechten kan serveren.
Welke restaurants kunnen jullie mij aanbevelen?
Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?
Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?
Is Moshik al weer open?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?
bij de frituur om de hoek .... frikandel in 180 graden gooien die vervolgens warm en donker word. Ook moluculair.
Aub zeg, mensen kap eens met die onzin over moluculair koken. Bedoel je stikstof in de zin van "moluculair koken" ga dan naar elke willekeurig restaurant in nederland. Kom je het overal tegen.
groet
Aub zeg, mensen kap eens met die onzin over moluculair koken. Bedoel je stikstof in de zin van "moluculair koken" ga dan naar elke willekeurig restaurant in nederland. Kom je het overal tegen.
groet
Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?
True.. maar als iemand juist zoiets zoekt..hoeft het toch niet moeilijk te zijn?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?
http://modernistcuisine.com/books/moder ... e-at-home/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gewoon zelf doen joh, veel leuker!
Gewoon zelf doen joh, veel leuker!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?
Volgens de website (http://www.samhoudplaces.com/" onclick="window.open(this.href);return false;) is de opening gepland voor deze zomer. Bedankt voor de tip, Leo.Leo schreef:Is Moshik al weer open?
Jeroen: ik ben hier niet gekomen om een discussie te voeren over de correctheid van de naam "moleculair koken". Als iemand klaagt over de chemicaliën in hun verpakte eten ben ik altijd de eerst die zegt dat water ook chemisch is. Het is simpelweg iets wat mijn interesse heeft gewekt en waar ik meer over wil weten. En daarom wil ik het ook proeven. Ik weet dat meerdere restaurants experimenteren met interessante bereidingstechnieken, maar ik wil juist een restaurant uitproberen dat dit als focus heeft, omdat ik daar nog nooit heb gegeten. Ik ben ook zoek naar een nieuwe ervaring.
Pluter: Ik ben van plan om het zelf te maken, maar om dat te doen, moet ik eerst zorgen dat ik de specialistische ingredienten en apparatuur die ik wil gebruiken in huis heb. Die bestellingen gaan deze maand de deur uit. Zelf proberen is inderdaad leuker, maar proeven is ook leuk om te doen, zeker als het uitproberen nog even moet wachten.
Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?
in dat geval:
ivy (nitro cocktail aan tafel)
voor de rest weinig ervaring in NL
ivy (nitro cocktail aan tafel)
voor de rest weinig ervaring in NL
Re: Moleculaire gastronomie -- aanbevelingen?
Bedankt voor het idee.
