Pagina 1 van 1
bindmiddel voor schuim??
Geplaatst: 21 feb 2006, 23:40
door Dhr. van de kaart
Gisteren hadden we op school over een middel(poeder denk ik) dat er voor zorgt dat je een vocht dat je opschuimt met bijv een staafmixer enorm lang blijft staan als schuim. fat duck schijnt het te gebruiken maar niemand weet er iets van af op school. misschien iemand hier?? gr bram
Geplaatst: 22 feb 2006, 00:11
door ralph geerts
ik denk dat je pectine bedoeld kijk eens op
www.nielsvdberg.nl daar kun je vast wel wat meer vinden
Geplaatst: 22 feb 2006, 00:31
door Niels
Ik denk dat het over (soja)lecithinen gaat, een emulgator.
(Een emulgator is een stofje dat vocht met vet/olie kan laten binden)
Geplaatst: 22 feb 2006, 20:25
door Charl
Dit middel is in de handel verkrijgbaar (o.a. de Sligro verkoopt het) onder de naam "cortina" van de firma Unifine-döhler, is een veel gebruikt middel in de horeca- en ijsbranche
Uiteindelijk bedoeld voor een mooier eindresultaat bij de ijsbewerking, maar uit ervaring weet ik dat de mogelijkheden onbegrenst zijn en kun je er zelfs water luchtig mee opslaan!
Let wel; voor consumptie mondjesmate gebruiken omdat bij grote hoeveelheden een soort vetfilm in de mond achterblijft, uiteraard niet smakelijk, en omdat er sorbitol in is verwerkt werkt t ook laxerend!
Ik gebruik het dan ook niet zo heel veel, je doet erg lang van zo'n emmer, maar heel handig als je iets luchtig wilt krijgen wat ej anders te nimmer luchtig zou krijgen!
Charl
Geplaatst: 22 feb 2006, 21:21
door ralph geerts
ok top .. had ik nog nooit van gehoord
Geplaatst: 22 feb 2006, 21:38
door Leo
van Cortina heb ik 'n 5 kg emmer staan...
van Basis 2000 'n zak
en van dat lechitene poeder hebben we ook 'n bus op het werk..
Dus..dhr. van de Kaart...
haal je ogen eens uit je broekzak!!!!
Geplaatst: 22 feb 2006, 23:18
door ralph geerts
kun je met basis 2000 ook goed opschuimen ?
Geplaatst: 23 feb 2006, 00:00
door marnix
Lecithine granulaat te koop in een pot van 500 gr bij "De Tuinen" dat is zo'n reform winkelketen kost iets van 13 euro
Je gebruik er maar kleine hoeveelheden van
Is smaakloos alleen heldere vloeistoffen worden er troebel van
zie je bij je schuim toch niet of het helder of troebel is
Is bedoelt voor het verlagen van cholesterol altijd mooi meegenomen
99% pure soja lecithine
Geplaatst: 23 feb 2006, 00:08
door marnix
Geplaatst: 23 feb 2006, 12:42
door ralph geerts
heftig net zeepsop.
recept!
Geplaatst: 03 mar 2006, 00:29
door Wiljan
70% vloeistof
20 % olie ( liefst olijf)
7 % smaakstoffen
3 % Lecitine
Verwrmen naar 55 graden
en bellenblazen met de staafmixer
groeten
Wiljan
Geplaatst: 03 mar 2006, 08:29
door Leo
zou zo'n thermomixer hier niet iets voor zijn?
Geplaatst: 03 mar 2006, 11:46
door Wiljan
Thermoblender zou alles kapot slaan.
Je kan een milkshake beker proberen maar het beste is gewoon een grote pan of bak
wiljan
Geplaatst: 03 mar 2006, 14:41
door ralph geerts
Leo schreef:zou zo'n thermomixer hier niet iets voor zijn?
dat is toch alleen om produten mooi op temperatuur te mixen bv kaas ergens in oplossen. volgens mij kan je daar geen schuim in berijden ?
Geplaatst: 04 mar 2006, 01:49
door Leo
ja..ik zeg ook maar wat...
55 graden zou toch wel kunnen..met die mixer..
Geplaatst: 17 mar 2006, 00:19
door Stijn
Het is lectine, verkrijgbaar onder het merk Texturas "Albert y Ferran Adria"
een link naar de texturas:
www.texturaselbulli.com
PS heb het geprobeerd in thermomix en pacojet. Krijg je niet zo mooi luchtig.
Best is met de bamix gastro 200
Greetz Stijn
Geplaatst: 17 mar 2006, 00:23
door Leo
ja..wij hebben die texturas al paar weken in huis...
ben er nog niet echt kapot van.
Geplaatst: 11 dec 2006, 20:39
door Tompie
Is er een verschil tussen Lecithine van bv. Zonnatura en de El Bulli Lecithe?
Ik vroef me dit af omdat de prijzen nogal verschillen.
El Bullie
Geplaatst: 11 dec 2006, 20:41
door Leo
volgens mij is het het zelfde verschil als El bullie agar en agar agar uit de toko
niets.
Iemand andere ideeen?
Geplaatst: 12 dec 2006, 00:19
door ralph geerts
cnudde heeft makkelijke oplossingen die ook beter te doseren zijn