Pagina 1 van 1

peperkoek tuille

Geplaatst: 26 jun 2011, 17:38
door dennis steur
hallo,
Ik heb een probleem met het maken van een tuille van peperkoek. Ik gebruik een standaard tuille recept en voeg daar gedroogde peperkoek poeder aan toe. Afbakken gaat prima, mooie koekjes, maar na een dag worden ze slap. Vervolgens doe ik ze enkele minuten in een hete oven, laat ze vervolgens afkoelen en dan zijn ze weer krokant. Ik bewaar ze luchtdicht, maar waarom worden ze slap na een dag?
Ik denk dat het antwoord licht bij de peperkoek, maar ik snap niet wat.
Iemand enig idee?

grt. dennis

Re: peperkoek tuille

Geplaatst: 15 jun 2012, 22:14
door stijnh
Hoi Dennis. Ik zie dat je dit alweer een hele tijd geleden hebt geplaatst. Ik zou je aanraden om twee batches te maken. Een met peperkoekpoeder, een zonder. Zo kan je zonder gokken vaststellen of het poeder inderdaad de boosdoener is.

Als dit inderdaad een verschil oplevert moet je misschien wat minder van een andere droge stof gebruiken ter compensatie van het extra poeder wat je toevoegt.

Re: peperkoek tuille

Geplaatst: 14 jun 2013, 11:15
door Soesje66
nog weer een jaar verder en inmiddels vast al opgelost.
gewoon koekkruiden ipv peperkoek....was mijn gedachte.

Re: peperkoek tuille

Geplaatst: 14 jun 2013, 14:48
door Leo
goed idee.