Bier en Gastronomie
Geplaatst: 02 dec 2010, 13:42
Titel : "Bier en Gastronomie"
Auteur : Alain Coninx
Uitgeverij : Linkeroever Uitgevers
Boek : 86 pagina's, gebonden
ISBN : 978 90 5720 376 3
Prijs : € 19,95
Nog nooit zag ik bier zo mooi, zo aantrekkelijk en zo sexy gefotografeerd als voor dit boek van Alain Coninx. 9 topchefs, gedreven door terroir, vertellen er hun verhaal.
Nee, bier hoort niet exclusief thuis aan de toog. België kent heel wat bijzondere bieren met uitermate goede tafelmanieren. Onze grote chefs weten dat natuurlijk al heel lang en zij doen dan ook geen bier in het obligate sausje, maar serveren het bij hun mooie gerechten. Wout Bru, Sang Hoon, Gert de Mangeleer, JONNIE BOER, SERGIO HERMAN, Stefaan Couttenye, Alex Clevers, ERIK VAN LOO en EDWIN VINKE geven hier recepten weg waar je haast van achterover valt. De foto's van Frank Croes maken van dit boek een onwaarschijnlijk pareltje en de vertelkunst van alain doen je ermee op de bank verdwijnen voor heel wat aangenamae uurtjes leesplezier. Hoe dan ook is het daarna rennen naar de kelder en de keuken om het zelf eens te proberen. Je kunt dat heel 'cheffie' opvatten, of heel simpel: met een goed glas bier bij het juiste stukje artisanale kaas. Beide geneugten komen in dit boek aan bod.
Auteur : Alain Coninx
Uitgeverij : Linkeroever Uitgevers
Boek : 86 pagina's, gebonden
ISBN : 978 90 5720 376 3
Prijs : € 19,95
Nog nooit zag ik bier zo mooi, zo aantrekkelijk en zo sexy gefotografeerd als voor dit boek van Alain Coninx. 9 topchefs, gedreven door terroir, vertellen er hun verhaal.
Nee, bier hoort niet exclusief thuis aan de toog. België kent heel wat bijzondere bieren met uitermate goede tafelmanieren. Onze grote chefs weten dat natuurlijk al heel lang en zij doen dan ook geen bier in het obligate sausje, maar serveren het bij hun mooie gerechten. Wout Bru, Sang Hoon, Gert de Mangeleer, JONNIE BOER, SERGIO HERMAN, Stefaan Couttenye, Alex Clevers, ERIK VAN LOO en EDWIN VINKE geven hier recepten weg waar je haast van achterover valt. De foto's van Frank Croes maken van dit boek een onwaarschijnlijk pareltje en de vertelkunst van alain doen je ermee op de bank verdwijnen voor heel wat aangenamae uurtjes leesplezier. Hoe dan ook is het daarna rennen naar de kelder en de keuken om het zelf eens te proberen. Je kunt dat heel 'cheffie' opvatten, of heel simpel: met een goed glas bier bij het juiste stukje artisanale kaas. Beide geneugten komen in dit boek aan bod.