Pagina 1 van 1
					
				Paardenbloem
				Geplaatst: 03 mei 2010, 10:28
				door jeroenbr
				Paardenbloemen
 
Na 10 minuten plukken
 
Eind resultaat
 
Opgezet met limoen sap/rasp, witte wijn en gelei suiker. Heeft een specifieke honing achtige smaak.
 
			 
			
					
				Re: Paardenbloem
				Geplaatst: 03 mei 2010, 14:23
				door Maurits
				Is het niet bitter?
			 
			
					
				Re: Paardenbloem
				Geplaatst: 03 mei 2010, 15:49
				door jeroenbr
				Maurits schreef:Is het niet bitter?
Alleen het groen is bitter, erg bitter. Maar een kleine hoeveelheid (wat niet te vermeiden is) zorgt voor een klein bittertje die niet stoort en goed bij sterkere (blauwschimmel) kazen past. Zorg er dus voor dat je alleen het geel plukt.
 
			
					
				Re: Paardenbloem
				Geplaatst: 03 mei 2010, 17:13
				door Roelof
				Dit ga ik ook proberen! leuk idee
			 
			
					
				Re: Paardenbloem
				Geplaatst: 03 mei 2010, 20:02
				door jeroenbr
				Wees snel, ze zijn zo weer weg.
			 
			
					
				Re: Paardenbloem
				Geplaatst: 04 mei 2010, 08:22
				door Cees
				Leuk, even lekker bezig....morgen ook maar even plukken.
			 
			
					
				Re: Paardenbloem
				Geplaatst: 15 mei 2010, 07:39
				door Pinxo
				Wel goed wassen!
Schijnt dat er bijv. herten urine op kan zitten wat soms een bacterie bevat dat een lange en soms zelfs dodelijke ziekte bij mensen kan veroorzaken!
(zegt men in Frankrijk waar ze het jonge blad plukken en als sla gebruiken 'pissanli" heet het daar)
			 
			
					
				Re: Paardenbloem
				Geplaatst: 15 mei 2010, 11:42
				door Xavier
				bij ons "molsla"
			 
			
					
				Re: Paardenbloem
				Geplaatst: 19 mei 2010, 16:30
				door Rene
				Molsla moet wel goed afgedekt zijn geweest om te voorkomen dat ie groen wordt, bleken, anders enorm bitter. Gebleekt heeft het een lekker bittertje.