Pagina 1 van 1

Paardenbloem

Geplaatst: 03 mei 2010, 10:28
door jeroenbr
Paardenbloemen

Afbeelding

Na 10 minuten plukken

Afbeelding

Eind resultaat

Afbeelding

Opgezet met limoen sap/rasp, witte wijn en gelei suiker. Heeft een specifieke honing achtige smaak.

Re: Paardenbloem

Geplaatst: 03 mei 2010, 14:23
door Maurits
Is het niet bitter?

Re: Paardenbloem

Geplaatst: 03 mei 2010, 15:49
door jeroenbr
Maurits schreef:Is het niet bitter?
Alleen het groen is bitter, erg bitter. Maar een kleine hoeveelheid (wat niet te vermeiden is) zorgt voor een klein bittertje die niet stoort en goed bij sterkere (blauwschimmel) kazen past. Zorg er dus voor dat je alleen het geel plukt.

Re: Paardenbloem

Geplaatst: 03 mei 2010, 17:13
door Roelof
Dit ga ik ook proberen! leuk idee

Re: Paardenbloem

Geplaatst: 03 mei 2010, 20:02
door jeroenbr
Wees snel, ze zijn zo weer weg.

Re: Paardenbloem

Geplaatst: 04 mei 2010, 08:22
door Cees
Leuk, even lekker bezig....morgen ook maar even plukken.

Re: Paardenbloem

Geplaatst: 15 mei 2010, 07:39
door Pinxo
Wel goed wassen!
Schijnt dat er bijv. herten urine op kan zitten wat soms een bacterie bevat dat een lange en soms zelfs dodelijke ziekte bij mensen kan veroorzaken!
(zegt men in Frankrijk waar ze het jonge blad plukken en als sla gebruiken 'pissanli" heet het daar)

Re: Paardenbloem

Geplaatst: 15 mei 2010, 11:42
door Xavier
bij ons "molsla"

Re: Paardenbloem

Geplaatst: 19 mei 2010, 16:30
door Rene
Molsla moet wel goed afgedekt zijn geweest om te voorkomen dat ie groen wordt, bleken, anders enorm bitter. Gebleekt heeft het een lekker bittertje.