Nieuwe keuken bakplaat
Geplaatst: 01 mar 2010, 23:18
Wij zijn van plan onze fornuizen te vervangen.
Nu hebben wij al wat rondgekeken en overwegen wij om een bakplaat te plaatsen.
Hier is echter een vrij groot aanbod in (klasieke gladde gietijzereplaat, verchroomde bakplaat, type "adieu fornuis", enz..)
De klassieke gladde gietijzerenplaat zou smaken overdragen vis/vlees, moeilijk te onderhouden zijn, na enkele jaren gaat ze er meestal zeer slecht uitzien en als je er kookpotten op zet zou je kringen krijgen.
Een verchroomde bakplaat kan dan weer niet naar zeer hoge temperaturen (wij zouden er vooral mee dichtschroeien en in de oven en cook en hold verder garen), als er met de spatel verkeerd op gekrast wordt is de kans dat de chroomlaag er af komt en kookpotten zouden de chroomlaag beschadigen. Deze zouden wel geen smaakoverdrachten geven en snel te reinigen zijn.
Het handige aan een adieu fornuis is dat het geen smaken zou overdragen, snel te reinigen is en je er ook kookpotjes op kan zetten.
Electrice bakplaten zijn een probleem daar wij bijna aan onze limiet zitten, gas zou dan weer veel meer warmte geven.
Hebben jullie ervaringen met bakplaten en zijn deze positief of houden we het beter bij het klasieke bakpan? En welk type kiezen wij het beste?
Nu hebben wij al wat rondgekeken en overwegen wij om een bakplaat te plaatsen.
Hier is echter een vrij groot aanbod in (klasieke gladde gietijzereplaat, verchroomde bakplaat, type "adieu fornuis", enz..)
De klassieke gladde gietijzerenplaat zou smaken overdragen vis/vlees, moeilijk te onderhouden zijn, na enkele jaren gaat ze er meestal zeer slecht uitzien en als je er kookpotten op zet zou je kringen krijgen.
Een verchroomde bakplaat kan dan weer niet naar zeer hoge temperaturen (wij zouden er vooral mee dichtschroeien en in de oven en cook en hold verder garen), als er met de spatel verkeerd op gekrast wordt is de kans dat de chroomlaag er af komt en kookpotten zouden de chroomlaag beschadigen. Deze zouden wel geen smaakoverdrachten geven en snel te reinigen zijn.
Het handige aan een adieu fornuis is dat het geen smaken zou overdragen, snel te reinigen is en je er ook kookpotjes op kan zetten.
Electrice bakplaten zijn een probleem daar wij bijna aan onze limiet zitten, gas zou dan weer veel meer warmte geven.
Hebben jullie ervaringen met bakplaten en zijn deze positief of houden we het beter bij het klasieke bakpan? En welk type kiezen wij het beste?